Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon verlaagt prijs en verbetert specs Kindle Fire HD

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2013, 11:36 CategorieAndroid

Amazon heeft niet alleen twee gloednieuwe Kindle Fire HDX tablets gepresenteerd, ook de vorig jaar gelanceerde Kindle Fire HD heeft een upgrade gekregen. De tablet wordt iets goedkoper en krijgt betere specs.

De 7-inch Kindle Fire HD werd vorig jaar geïntroduceerd als goedkoopste model in de serie en wordt deze week verlaagd in prijs. Amerikanen kunnen de tablet inmiddels voor een bedrag van 139 dollar aanschaffen.

Ook qua specificaties is er wat verbeterd. Zo beschikt het nieuwe model over een snellere dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz en dual stereospeakers. Het design is ook verbeterd waardoor de tablet lichter en slanker is. Het 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels is hetzelfde gebleven.

Op het gebied van software wordt het nieuwe model standaard met Fire OS 3.0, de versie die ook op de nieuwe Kindle Fire HDX tablets te vinden is, geleverd. De tablet moet het echter doen zonder de Mayday-functie waarmee 24 uur per dag ondersteuning geboden wordt. De overige features van Fire OS 3.0 worden wel ondersteund.

De Amazon Kindle Fire HD kan vanaf vandaag in de VS besteld worden voor een prijs van 139 dollar. De levering staat gepland voor 2 oktober. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.