Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 8-inch ChildPad tablet voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2013, 11:52 CategorieAndroid

Archos heeft al 1.5 jaar een tablet speciaal voor kinderen in het assortiment, de ChildPad. Dit 7-inch model wordt binnenkort opgevolgd door een 8-inch versie welke gaat onder de naam 80 ChildPad.

De Archos 80 ChildPad is qua specificaties geen bijzondere tablet. Zo beschikt het model over een standaard lcd display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een singlecore-processor en 4GB aan opslaggeheugen. Wel is er zowel een usb- als een hdmi-aansluiting en beschikt de tablet over twee camera’s.

De tablet is dan ook vooral op het gebied van software interessant. Het geheel draait op Android 4.1 Jelly Bean maar met een aantal toevoegingen en aanpassingen voor kinderen. Standaard wordt de Kids Zone appstore met speciaal voor kinderen geselecteerde apps meegeleverd en krijg je zes maanden gratis toegang tot een app waarmee ouders volledige controle over wat wel en niet mogelijk is op de tablet hebben. 

Archos-80-Childpad

Qua design heeft Archos ook aan kinderen gedacht, met onder meer een opvallende oranje tint en een behuizing die volledig van kunststof gemaakt is. De tablet is met een gewicht van 425 gram en een profiel van 11mm echter niet één van de dunste of lichtste modellen op de markt.

De Archos 80 ChildPad moet binnenkort naar Nederland komen. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Archos 80 ChildPad

  • Delen:
Archos 80 ChildPad
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.