Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos zet in op 3G-tablets, komt met verbeterde GamePad 2

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 11:35 CategorieAndroid

Tijdens IFA 2013 zijn we natuurlijk even langsgegaan bij Archos. Het Franse bedrijf heeft inmiddels een uitgebreid assortiment tablets en we spraken met CEO Loic Poirier over de nieuwe producten en verwachtingen van het bedrijf.

Archos komt met een nieuwe serie Platinum tablets die beschikken over hoge resolutie displays en een quadcore-processor, en het bedrijf brengt een nieuwe 101 XS tablet met keyboard dock op de markt. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan tablets met 3G-connectiviteit. Hoewel er steeds minder tablets standaard met 3G-module uitgerust worden verwacht Poirier dat consumenten steeds vaker naar deze optie gaan zoeken.

Poirier verwacht de komende maanden een flinke stijging in het aantal tabletgebruikers dat beschikt over een 3G-tablet, met name ook in Nederland. Volgens de cijfers van Archos beschikt momenteel 20 tot 25 procent van de Europese gebruikers over een tablet met 3G-module en zal dit de komende twee jaar groeien tot 50 procent. Het Franse bedrijf speelt hier op in met de lancering van diverse nieuwe modellen.

Ook op het gebied van gaming verwacht Poirier dat tablets een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Archos komt dan ook binnenkort met de nieuwe generatie GamePad. De eerste generatie (hieronder afgebeeld) werd vorig jaar geïntroduceerd maar kon de verwachtingen door goedkope hardware niet helemaal waarmaken. Poirier geeft aan dat dit deels zijn fout is omdat er werd gezocht naar de goedkoopste componenten om de prijs laag te houden.

Archos-GamePad-1

De GamePad 2 is in alle opzichte verbeterd. Zo beschikt het apparaat over een lcd display van Panasonic en wordt gebruik gemaakt van controllers die bij de leverancier van Sony vandaan komen. Foto’s of video’s mochten we nog niet maken maar we hebben we GamePad 2 wel kort in handen gehad. Het apparaat liet op ons een zeer goede indruk achter, mede dankzij het goede display, het premium design en de goede bouwkwaliteit. Daarbij is de prijs van 199 euro nog steeds aantrekkelijk te noemen.

Archos presenteert de nieuwe GamePad 2 tijdens een speciaal evenement later dit jaar. Dan wordt ook meer bekendgemaakt over de beschikbaarheid en de specificaties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.