Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS introduceert MeMO Pad 8 en MeMO Pad 10 tablets

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2013, 0:13 CategorieAndroid

Naast de introductie van een aantal modellen die we eerder dit jaar al voorbij zagen komen heeft ASUS deze week tijdens IFA 2013 ook nieuwe producten gelanceerd. Zo werden de MeMO Pad 8 en MeMO Pad 10 aan het publiek getoond.

ASUS MeMO Pad 8

De MeMO Pad 8 is de eerste tablet van ASUS die beschikt over een 8-inch display. Het toestel is gericht op het middensegment van de tabletmarkt en beschikt dan ook niet over bijzondere specificaties. Zo is de tablet voorzien van een ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait het geheel op een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Het gaat hier om de ASUS RK101, een processor die door de fabrikant zelf ontwikkeld is.

ASUS-MeMO-Pad-8

Verder beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen dat nog uitgebreid kan worden middels een microSD-kaart, een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet heeft een gewicht van 350 gram en moet volgens ASUS minimaal 9 uur meegaan op een volle batterij. De tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean met een aantal toevoegingen en apps van ASUS zelf.

ASUS MeMO Pad 10

De MeMO Pad 10 is zoals de naam al aangeeft de grote broer van de MeMO Pad 8. De tablet beschikt dan ook over nagenoeg dezelfde specificaties maar dan met een 10.1-inch display. De tablet heeft een gewicht van 511 gram en beschikt over een 2 megapixel camera aan de achterzijde in plaats van de 5 megapixel variant op het 8-inch model.

ASUS-MeMO-Pad-10

Ook is het 10-inch model voorzien van GPS, terwijl de 8-inch versie het zonder moet doen. Wat betreft het opslaggeheugen is er de keuze uit een 8GB of 16GB versie met microSD-kaartlezer. De tablet moet ongeveer 10 uur meegaan op een volle batterij.

Prijs en beschikbaarheid

Zowel de MeMO Pad 8 als de MeMO Pad 10 moet voor het einde van het jaar nog in Nederland verschijnen. Over de exacte lanceerdata en de prijs is nog niks bekendgemaakt. Beide tablets komen in een zwarte, witte en roze variant op de markt.

 • Delen:
ASUS MeMO Pad 8
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. MarcP
  05 september, 2013 om 9:43

  ik zag net de video van CNET op de volgende pagina;
  http://reviews.cnet.com/tablets/asus-memo-pad-8/4505-3126_7-35827198.html

  bij 0:42 zie ik GPS staan.

  • Gerard
   05 september, 2013 om 10:39

   zo te zien heeft de 8 inch heeft geen GPS en de 10 inch wel, volgens dezebron;

   • Martijn Chel
    05 september, 2013 om 10:40

    Staat ook in het artikel, eigen bron.

 2. Gerard
  05 september, 2013 om 10:59

  Oja, verkeerd gelezen. Klopt!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.