Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS introduceert vernieuwde 7-inch Fonepad 7

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2013, 0:28 CategorieAndroid

We hebben gisteren verschillende nieuwe tablets van ASUS voorbij zien komen, waaronder de nieuwe MeMO Pad tablets en de Transformer Book T300. ASUS heeft echter nog een nieuwe tablet gelanceerd; de Fonepad 7.

De ASUS Fonepad 7 was geen grote verrassing omdat we dit model al in verschillende geruchten en video’s voorbij hebben zien komen. Daarbij is het een relatief kleine update van de 7-inch Fonepad die reeds een aantal weken in de Nederlandse winkels ligt.

Het model beschikt net als zijn voorganger over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op Android 4.2 Jelly Bean. Ook is er deze keer 8GB, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, een microSD-kaartlezer, wifi, Bluetooth 4.0, GPS en natuurlijk de 3G-module met belfunctie. De 3950mAh batterij moet zorgen voor 28 uur gesprekstijd of 10 uur aan videoweergave.

Toch zijn er wat dingen veranderd. Zo maakt de nieuwe Fonepad 7 gebruik van een Intel Atom Z2560 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, terwijl het huidige model over een singlecore-processor beschikt. Ook vinden we nu en 5 megapixel camera aan de achterzijde en zijn de speakers aan de voorzijde, boven en onder het display geplaatst. Daarnaast is de achterzijde voorzien van een nieuwe structuur die moet zorgen voor een betere grip.

De nieuwe ASUS Fonepad 7 moet vanaf november in de Nederlandse winkels liggen voor een adviesprijs van 249 euro. Er worden daarbij diverse accessoires gelanceerd, waaronder de TriCover die bescherming moet bieden voor zowel de voorzijde als de achterzijde.

  • Delen:
ASUS Fonepad 7 (ME372CG en ME372CL)
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.