Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS kondigt Transformer Book T300 met Haswell-chip aan

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2013, 0:28 CategorieHardware

Tijdens Computex 2013 kwamen we hem al tegen maar vandaag heeft ASUS tijdens IFA 2013 de nieuwste generatie Transformer Book aangekondigd. De nieuwe T300 lijkt veel op de vorige generatie maar is voorzien van Intel’s nieuwe Haswell-processor.

Voor de nieuwe Transformer Book T300 maakt ASUS gebruik van de Intel Core i3, i5 of i7 processor van de vierde generatie, ook wel Haswell genoemd. Deze chips moeten zorgen voor krachtigere prestaties maar met name ook een langere batterijduur. Ten opzichte van de vorige generatie is het geheel met 1.1 kilogram ook een stuk lichter geworden. Daarnaast heeft ASUS de harddisk die in het keyboard dock van het huidige model verwerkt zit weggelaten en het SSD geheugen dat in het display verwerkt zit verhoogd naar maximaal 256GB.

De overige specificaties van Transformer Book T300 komen nagenoeg overeen met de huidige generatie. Zo is het nog steeds een hybride apparaat met een display dat ook als stand-alone tablet gebruikt kan worden. Dit display is voorzien van een 13.3-inch fomaat en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Verder is het apparaat voorzien van Windows 8 software, een USB 3.0-poort, microHDMI-poorten, een keyboard back achtergrondverlichting en een groot touchpad met ondersteuning voor multitouch bewegingen.

Over de prijs en beschikbaarheid van de nieuwe Transformer Book T300 is nog niks bekend. Wel zou de hybride tablet voor het einde van dit naar nog in de winkels moeten liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.