Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS lanceert Transformer Book T100 met Intel Bay Trail quadcore-chip

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2013, 10:20 CategorieHardware

Intel introduceerde gisteren de nieuwste generatie Atom-processors die gaan onder de naam Bay Trail. Ook ASUS was tijdens de presentatie van de partij en onthulde de eerste hybride laptop/tablet met Bay Trail-chip, de Transformer Book T100.

Het doel van de Bay Trail-processor is om hybride laptops en stand-alone tablets uit te rusten met de volledige versie van Windows 8, een lange batterijduur en een lager prijskaartje dan we tot op heden gezien hebben. Eén van de eerste hybride modellen met Bay Trail-chip die we op de markt kunnen verwachten is de ASUS Transformer Book T100. Dit is een hybride apparaat waarbij het keyboard dock aan het display gekoppeld kan worden om het geheel als laptop te gebruiken.

ASUS-Transformer-Book-T100-2

Het apparaat beschikt over een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Onder de motorkap vinden we de Intel Atom Bay Trail-T Z3740 processor met vier kernenen en een kloksnelheid van 1.33GHz terug. Verder beschikt de T100 over 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen verder uitgebreid kan worden.

ASUS-Transformer-Book-T100-3

Qua connectiviteitsopties is de Transformer Book T100 voorzien van een microUSB 2.0-poort, een microHDMI-uitgang, Bluetooth 4.0 en natuurlijk wifi. ASUS voorziet het apparaat van Windows 8.1, de grote update die in november naar alle Windows 8 en Windows RT gebruikers uitgerold zal worden, en daarnaast wordt Microsoft Office 2013 gratis meegeleverd. De tablet zelf weegt 550 gram en het dock heeft een gewicht van 520 gram. Verder is het dock voorzien van een eigen accu en een volwaardige USB 3.0-poort. De totale batterijduur moet rond de 11 uur liggen.

De ASUS Transformer Book T100 moet vanaf 18 oktober op de Amerikaanse markt verschijnen voor een prijs van 349 dollar. De 64GB-variant gaat 50 dollar extra kosten. Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.

  • Delen:
ASUS Transformer Book T100 (T100TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.