Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS presenteert nieuwe Padfone Infinity met Snapdragon 800-chip

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2013, 9:26 CategorieAndroid

ASUS heeft vandaag tijdens een persevenement in Taiwan wederom een nieuwe versie van de Padfone gepresenteerd. Het nieuwe model beschikt, zoals verwacht, onder meer over een snellere processor, een microSD-kaartlezer en een recentere versie van Android.

Nieuwe ASUS Padfone Infinity

De ASUS Padfone, een systeem waarbij de smartphone achterin een tablet geschoven kan worden om op groot scherm te werken, is deze week wederom vernieuwd. Begin dit jaar werd de Padfone Infinity als opvolger voor de Padfone 2 gelanceerd maar dit model is nooit in de Nederlandse winkels verschenen. Of de nieuwe Padfone Infinity, welke op verschillende punten verbeterd is, wel naar Nederland komt is niet bekend.

Sneller maar minder opslaggeheugen

De belangrijkste vernieuwing is dat ASUS de nieuwe Padfone Infinity heeft voorzien van een snellere processor. In plaats van de Snapdragon 600-chip met een kloksnelheid van 1.7GHz wordt nu gebruik gemaakt van een Snapdragon 800-procesor met een kloksnelheid van 2.2GHz. Daarnaast beschikt de smartphone over 2GB LPDDR3 in plaats van LPDDR2 werkgeheugen, is het opslaggeheugen verlaagd van maximaal 64GB naar maximaal 32GB, maar is er een microSD-kaartlezer toegevoegd om het geheugen handmatig uit te breiden.

Padfone-Infinity-2

Android 4.2 Jelly Bean

Qua design heeft ASUS een kleine wijziging doorgevoerd die de smartphone een meer premium look geeft. De achterzijde is namelijk voorzien van een metallic afwerking. Daarbij komt het nieuwe model in twee nieuwe kleurvarianten; Titanium Black en Platinum White. Op het gebied van software heeft ASUS Android 4.2.2 Jelly Bean gebruikt, met vanzelfsprekend toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van applicaties. Deze upgrade komt echter ook op korte termijn beschikbaar voor de ‘oude’ Padfone Infinity.

Betere foto’s

Wat betreft de overige specificaties is er weinig veranderd. Zo beschikt de Padfone smartphone over een 5-inch Super ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 13 megapixel camera aan de achterzijde en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie. Hoewel de camera aan de achterzijde met 13 megapixels gelijk is gebleven moet de nieuwe PixelMaster-functie volgens ASUS voor schonere en scherpere foto’s zorgen. Door het combineren van meerdere pixels kan hiermee een kleine 3 megapixel afbeelding in betere kwaliteit gemaakt worden. Daarnaast is er ondersteuning voor NFC en heeft de batterij een capaciteit van 2.400mAh. De Padfone Station, het tabletgedeelte, is ook onveranderd met een 10.1-inch ips display, een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en een camera aan de voorzijde.

Padfone-Infinity-2-2

Prijs en beschikbaarheid

Over de Europese prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend, maar in Taiwan gaat de nieuwe Padfone Infinity over de toonbank voor een prijs van omgerekend 480 euro. Het dock (de tablet) moet daar voor een omgerekende prijs van 180 euro nog wel los bijgekocht worden.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.