Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS werkt aan goedkopere Transformer Pad (TF502T) tablet

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2013, 10:03 CategorieAndroid

De Transformer Pad-serie van ASUS is nog steeds één van de meest populaire series wanneer het op hybride tablets aankomt. Onlangs introduceerde ASUS een nieuw high-end model in de serie, de Transformer Pad TF701. Mogelijk worden er binnenkort ook goedkopere modellen geïntroduceerd.

De ASUS Transformer Pad TF701 is de opvolger van de Transformer Pad Infinity en beschikt over een aantal indrukwekkende specificaties. Zo is het 10.1-inch ips lcd display uitgerust met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en draait het apparaat op een Nvidia quadcore Tegra 4-processor. Natuurlijk is ook het hybride design aanwezig waardoor het display in een keyboard dock gezet kan worden om het geheel als tablet te gebruiken.

Waarschijnlijk blijft het echter niet bij één nieuw model in de Transformer Pad-serie. Begin augustus doken al een aantal dia’s op waarin gesproken werd over een Transformer Pad HD en een Transformer Pad FHD. Bij de Chinese organisatie die certificaten voor draadloze communicatie uitdeelt is deze week de Transformer Pad TF502T gespot. Dit model is waarschijnlijk de FHD-versie met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor. Ten opzichte van de TF701 zou daarbij de behuizing compleet van plastic gemaakt zijn en de prijs 100 euro lager liggen, op 399 euro inclusief dock.

Wanneer ASUS het middenklasse model officieel lanceert is niet bekend maar de kans is groot dat de hybride tablet voor de feestdagen nog in de winkels ligt. Eerder deze maand kondigde ASUS ook de middenklasse Transformer Book T100 met Windows 8 software aan. Deze hybride tablet moet eind oktober in de winkels liggen voor een prijs van 349 dollar. 

 • Delen:
ASUS Transformer Pad TF701
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. karim
  23 september, 2013 om 10:23

  1080 pixels of 1280? :p

  • Sam Rijver
   23 september, 2013 om 10:30

   Aangepast, thanks Karim!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.