Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bètaversie Twitter voor Android brengt compleet nieuw uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2013, 10:47 CategorieAndroid

Bètatesters van Twitter voor Android krijgen vandaag een grote update voorgeschoteld die het uiterlijk van de dienst compleet vernieuwd. In versie 5.0 beschikt daarnaast over verschillende nieuwe functies.

Als eerste valt echter op dat Twitter 5.0 voor Android nog steeds geen geoptimaliseerde weergave voor tablets heeft. Er wordt niet optimaal gebruik gemaakt van de ruimte van de grotere displays en eigenlijk kijk je naar een vergrootte versie van de smartphone-app. Wel lijkt de scaling van teksten en grafische elementen verbeterd te zijn waardoor de app er zeker niet slecht uitziet op een tablet.

Twitter-5-Android

In plaats van knoppen voor toegang tot onder meer het profiel en de vermeldingen zie je in versie 5.0 van de app zeven kolommen met tekst erboven. Je kunt van  zijkant naar zijkant door de kolommen scrollen. Er zijn drie nieuwe kolommen toegevoegd; activiteiten, trending en een lijst met suggesties van personen die je kunt volgen. Vanuit de linkerzijde van het scherm kan het menu geopend worden, en hier is ook de volgorde van de kolommen aan te passen.

Het uiterlijk doet meer denken aan het Holo-design van Google dan voorgaande versies van de app. Hoewel er nog steeds geen geïntegreerde browser is kunnen afbeeldingen en andere media direct in de tijdlijn bekeken worden. De widget van de app is vooralsnog niet aangepast.

Als je de nieuwe bètaversie van Twitter voor Android wilt uitproberen moet je eerst inschrijven via deze groep op Google. Wanneer deze versie voor alle gebruikers beschikbaar komt is nog niet bekend.

Via: Androidpolice

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.