Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell blaast Venue-merk nieuw leven in met nieuwe Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2013, 10:39 CategorieHardware

September blijkt een drukke maar interessante maand op het gebied van tablets. IFA 2013 in Duitsland is net voorbij en aan de andere kant van de wereld toont Intel samen met hardware-partners de plannen voor de toekomst. Eerder vandaag onthulde ASUS de eerste Windows 8 tablet met Bay Trail-processor en vandaag laat Dell weten een nieuwe serie Windows 8 tablets te introduceren.

Tijdens het Intel Developer Forum 2013 liet Neil Hand, vice president van tablets en PCs bij Dell, weten dat het Venue-merk nieuw leven ingeblazen zal worden. De laatste keer dat het Venue-merk gebruikt werd was een jaar geleden met de introductie van de Venue en Venue Pro smartphones, waar we overigens na introductie weinig meer van gehoord hebben. Deze keer wordt het merk echter gebruikt voor een nieuwe serie Windows 8 tablets.

Wat we precies kunnen verwachten qua hardware is nog niet duidelijk. Wel toonde Dell na de presentatie een 8-inch tablet met Full HD display, USB- en HDMI-poorten, een microSD-kaartlezer en Windows 8.1 software. Vanzelfsprekend is deze tablet uitgerust met Intel’s nieuwste generatie Atom-processor, de Bay Trail Z3000. Binnenkort kunnen we echter meer informatie verwachten over de plannen van Dell want het bedrijf heeft een persevenement gepland staan op 2 oktober aanstaande.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.