Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell brengt voorlopig geen Windows RT tablets meer op de markt

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2013, 11:21 CategorieWindows

Hoewel Dell eerder dit jaar nog aangaf vertrouwen te hebben in Windows RT en er afgelopen week geruchten over een nieuwe Windows RT tablet van het bedrijf opdoken, geeft Dell nu aan voorlopig geen Windows RT tablets meer op de markt te brengen.

Windows RT, de voor tablets met een ARM-chip geoptimaliseerde versie van Windows 8, verkeerd in zwaar weer. Nagenoeg alle fabrikanten die afgelopen jaar een Windows RT tablet op de markt gebracht hebben, hebben inmiddels aangegeven het besturingssysteem voorlopig links te laten liggen. Met name slechte verkoopcijfers en negatieve feedback van consumenten zouden hiervoor gezorgd hebben. Momenteel is Microsoft de enige fabrikant met een Windows RT tablet, de nieuwe Surface 2.

De verwachting was dat Dell in ieder geval nog één keer mee zou gaan, maar directeur Neil Hand geeft tegenover Webwereld aan dat het bedrijf zich vanaf nu alleen nog maar zal richten op volledige Windows-designs voor tablets. De reden hiervoor is dat zowel consumenten als bedrijven volgens Dell het liefst met een volledig uitgerust Windows wat zowel de Moderne UI als legacy-ondersteuning kent werken. Daarbij geeft Hand aan dat het applicatie-ecosysteem, hetgeen waar Windows RT van afhankelijk is, nauwelijks lijkt te groeien. Er komt dus geen nieuwe Windows RT tablet van Dell, ondanks geruchten die afgelopen week opdoken. De XPS 10, een 10.1-inch Windows RT tablet die begin dit jaar geïntroduceerd werd, is dus het laatste wapenfeit van de fabrikant. 

Dell ziet echter ook geen alternatief in Android. Neil Hand geeft aan dat de zakelijke markt nog steeds voornamelijk naar Windows vraagt en dat dit besturingssysteem ook geschikter is om apps voor te ontwikkelen en beheren. Volgens Hand komen veel van Dell’s klanten van een koude kermis thuis wanneer ze inzien dat er veel concessies op dat gebied gedaan moeten worden bij Android en iOS. Daarbij zijn Windows tablets beter te beveiligen en te beheren.

  • Delen:

Reacties

  1. Connor Oud
    30 september, 2013 om 12:05

    Dat geeft al aan, Microsoft had nooit Windows RT uit moeten brengen en de tablet-interface optioneel moeten maken voor Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.