Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell stopt verkoop XPS 10 tablet met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2013, 13:16 CategorieHardware

Eerder deze week onthulde Microsoft de Surface 2 met Windows RT, maar op dit moment is Microsoft de enige fabrikant die een Windows RT tablet in het assortiment heeft. Ook Dell heeft haar enige Windows RT tablet nu offline gehaald. 

Via de website van Dell kunnen nagenoeg alle producten die het bedrijf op de markt brengt besteld worden, maar sinds vandaag is het niet meer mogelijk de XPS 10, een 10.1-inch tablet met Windows RT, te kopen. Op de website van Dell verschijnt de melding dat het artikel niet meer online gekocht kan worden. Via diverse retailers is de tablet nog wel aan te schaffen.

Of dit bekent dat Dell Windows RT voortaan links laat liggen is niet duidelijk. Het bedrijf zou echter niet de eerste fabrikant zijn. Onder meer ASUS, Samsung en Lenovo hebben reeds aangegeven voorlopig geen Windows RT tablets meer te lanceren. Wel heeft Dell eerder dit jaar aangegeven te werken aan nieuwe Windows RT tablets en de toekomst van het besturingssysteem rooskleurig in te zien. De XPS 10 tablet werd de afgelopen maanden diverse keren in prijs verlaagd, net als de Surface RT tablet van Microsoft.

Op 2 oktober heeft Dell een evenement gepland waar we mogelijk meer te weten komen over de tabletplannen. Het bedrijf kondigde onlangs in de VS al aan een nieuwe serie Windows 8 tablets te lanceren die gaan onder de naam Venue. Over Windows RT werd echter niet gesproken.

  • Delen:
Dell XPS 10
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.