Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je Android tablet #18

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2013, 11:32 CategorieApplicaties

Met applicaties haal je natuurlijk pas het maximale uit je Android tablet en daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die absoluut niet mogen ontbreken op jouw Android tablet. Deze keer een digitaal notitieblok, een app voor nerds en een app om nieuwe muziek te ontdekken.

Microsoft OneNote

In tegenstelling tot veel van mijn vakgenoten ben ik geen Apple-fan. Ik vind het fijn om met Microsoft software te werken. Van de hardware ben ik nog niet helemaal overtuigd, maar wie weet gaat dat ook nog weleens gebeuren. Waar ik in het verleden niet zonder Evernote kon begin ik nu steeds meer gebruik te maken van Microsoft OneNote. 

OneNote is in veel opzichten vergelijkbaar met Evernote, maar de reden waarom ik OneNote tegenwoordig verkies boven Evernote is de overzichtelijkheid. Evernote is snel een vergaarbak van alles en nog wat. In OneNote heb ik meer de neiging om orde in de chaos te creëren. Daarnaast is OneNote onderdeel van de Office 365 suite, waardoor de koppeling met andere programma’s die ik vaak gebruik bijna onmisbaar wordt.

OneNote is gratis te downloaden in de Play Store.

  • OneNote

TouchFree Photo HomeSync

Deze is voor de nerds onder ons. Heb je net als de superheld in het filmpje hieronder moeite met alle cloudservices die aangeboden worden om jouw foto’s naar te uploaden? Wil jij zelf in control zijn? Dan is de app TouchFree Photo HomeSync wellicht iets voor jou.

Met een PHP webserver op jouw draadloze netwerk kun je dagelijks jouw foto’s op een gezette tijd uploaden. Niks geen Google+ of Dropbox uploads. Alles komt op jouw eigen netwerk te staan.

TouchFree Photo HomeSync kost €0,75 en is verkrijgbaar in de Play Store.

  • TouchFree Photo HomeSync

Soundwave

De hele dag door luister ik muziek. In Spotify heb ik afspeellijstjes aangemaakt met muziek waar ik graag naar luister. Maar ik vind het ook leuk om nieuwe muziek te ontdekken. Muziek waar mijn vrienden naar luisteren bijvoorbeeld. Met Soundwave is dit mogelijk. Deze app deelt de muziek die jij zelf aan het luisteren bent, maar ook de muziek die jouw vrienden aan het luisteren zijn. Zo kun je direct overschakelen naar een gaaf nummer dat iemand anders in jouw netwerk aan het luisteren is.

Soundwave is gratis te downloaden in de Play Store.

  • Soundwave

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die je dagelijks gebruikt en écht niet mogen ontbreken op een Android tablet? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.