Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dryft on-screen keyboard maakt natuurlijk typen op tablets mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2013, 12:31 CategorieApplicaties

Tablets zijn ideale apparaten om content te consumeren maar voor het produceren van content zijn vaak nog accessoires vereist. Zo is bijvoorbeeld het typen van lange teksten zonder extern keyboard erg lastig. Er zijn al diverse bedrijven die apps bedacht hebben om on-screen keyboards comfortabeler en natuurlijker te maken maar Dryft heeft naar eigen zeggen de perfecte oplossing.

Dryft is een uitvinding van Randy Mardsen, oprichter van het bekende en populaire Swype-keyboard dat veel Android gebruikers geïnstalleerd hebben. Hoewel dit keyboard veel mensen sneller teksten laat invoeren kan het volgens Mardsen allemaal nog een stuk vloeiender en natuurlijker. Dryft is net als Swype een on-screen keyboard maar met een aantal unieke features die het mogelijk maken om zo’n 80 woorden per minuut te tikken.

Zo beschikt het on-screen keyboard over een dynamische plaatsing aan de hand van je vingers. Het keyboard volgt de plaatsing van je vingers en past hier de weergave en plaatsing van de toetsen op aan zodat deze op exact de juiste plaats staan. Daarbij kan Dryft door het gebruik van de accelerometer in de tablet zien wanneer je rust op toetsen of tikt op toetsen. Dit is een belangrijk verschil omdat veel mensen rusten op toetsen en dit op tablets normaal gesproken direct voor een input op het scherm zorgt. Dryft zorgt ervoor dat bij het rusten op toetsen geen input geregistreerd wordt.

Dat is echter niet alles want ook het uiterlijk van Dryft heeft een toegevoegde waarde. Zo is het toetsenbord grotendeels transparant zodat je ook de content die onder de toetsen ligt kunt zien en dus een groter werkoppervlak hebt. Daarbij is er ook spellingscontrole aanwezig in de vorm van ‘Intelligent Language Modeling’, al maakt het bedrijf niet duidelijk wat hiermee precies bedoeld wordt.

De Dryft-app is momenteel nog in ontwikkeling en wordt volgens Mardsen voor zowel Windows en Android als iOS ontwikkeld. Het is niet duidelijk wanneer we de app in de verschillende app stores kunnen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.