Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Archos 101 XS 2 met Coverboard keyboard

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 16:52 CategorieVideo

Archos brengt in 2013 weer een hele hoop nieuwe tablets op de markt, waaronder een opvolger van het vorige jaar gelanceerde hybride model, de 101 XS. De tweede generatie is op verschillende punten verbeterd, waaronder het display en het dock.

We kennen Archos met name van de betaalbare stand-alone tablets maar het Franse bedrijf lanceerde vorig jaar haar eerste hybride tablet. De Archos 101 XS was echter niet iets om over naar huis te schrijven, met name door het matige display, de trage prestaties en de tegenvallende bouwkwaliteit. In 2013 pakt Archos het anders aan en komt met een flink verbeterde Archos 101 XS 2.

Het nieuwe model komt maar in één variant, een 10.1-inch versie, en beschikt ten eerste over een beter display met wijdere kijkhoeken en een hogere helderheid. Dit display heeft een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder is de tablet voorzien van een 1.6GHz quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden.

Niet alleen onder de motorkap is een hoop veranderd, Archos heeft ook aan de behuizing gewerkt. Hoewel het apparaat niet veel slanker of lichter is dan zijn voorganger is de constructie verstevigd en de bouwkwaliteit verbeterd. Ook de manier waarop de tablet in het Coverboard dock geplaatst wordt is met magneten verstevigd.

In onderstaande video tonen we kort de belangrijkste features en functies van de Arcos 101 XS 2.

De Archos 101 XS 2 moet in november naar Nederland komen voor een prijs die tussen de 249 en 269 euro ligt.

  • Delen:
Archos 101 XS 2
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.