Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Archos Platinum Android tablets tijdens IFA 2013

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2013, 16:13 CategorieVideo

Archos kondigde vlak voor IFA 2013 al aan te komen met flink wat nieuwe tablets en daarom zijn we meteen even bij de Franse fabrikant langsgegaan. Eerder keken we al naar de nieuwe Archos 101 XS 2 met keyboard dock en in dit artikel bekijken we de Platinum tablets.

De Platinum-serie van Archos werd vorig jaar al geïntroduceerd maar voor het einde van dit jaar moeten er nieuwe modellen verschijnen. Alle nieuwe tablets in de serie draaien op een quadcore-processor van Rockchip, beschikken over een aluminium behuizing en zijn voorzien van Android 4.2 Jelly Bean software.

Archos-Platinum-Series-2

De serie bestaat dit jaar uit drie modellen; een 8-inch, een 9.7-inch en een 10.1-inch versie. Het 8-inch model, dat waarschijnlijk onder de naam Archos 80 Platinum gaat, beschikt over een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een quadcore Rockchip-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz en 1GB aan werkgeheugen. De 10.1-inch versie is voorzien van een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, dezelfde processor en 2GB aan werkgeheugen. Het topmodel is de nieuwe Archos 97 Platinum die beschikt over een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en verder beschikt over dezelfde specificaties als het 10.1-inch model.

In onderstaande video tonen we kort de belangrijkste specificaties en features van de tablets in de Platinum-serie.

De 8-inch 80 Platinum krijgt een adviesprijs die rond de 169 euro ligt, de 101 Platinum moet voor rond de 229 euro naar Nederland komen, en de 97 Platinum krijgt een adviesprijs van waarschijnlijk 299 euro. Alle drie de tablets verschijnen in november op de Nederlandse markt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.