Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk ASUS MeMO Pad 8 en MeMO Pad 10

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2013, 18:23 CategorieVideo

ASUS heeft deze week tijdens IFA 2013 verschillende nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder twee modellen in de MeMO Pad-serie. Beide tablets draaien op Android 4.2 en beschikken over een quadcore-processor.

De MeMO Pad-serie werd vorig jaar door ASUS geïntroduceerd en bestaat uit tablets die in het middenklasse segment van de markt vallen. Qua specificaties hoef je dan ook niet heel veel bijzonders te verwachten maar dat zie je dan ook terug in de prijs.

De twee nieuwe modellen gaan onder de naam MeMO Pad 8 en MeMO Pad 10. Zoals de namen al aangeven zijn dit 8-inch en 10.1-inch tablets. Beide modellen draaien op Android 4.2 Jelly Bean met een aantal kleine toevoegingen vanuit ASUS, beschikken over een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz en zijn voorzien van 1GB aan werkgeheugen.

In onderstaande video kijken we kort naar de belangrijkste features en functies van de ASUS MeMO Pad 8. Deze tablet beschikt over een 8-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en een gewicht van 350 gram.

In onderstaande video kijken we naar de 10.1-inch MeMO Pad 10. Dit model is uitgerust met dezelfde resolutie als de 8-inch versie en voegt GPS nog toe aan de specificaties. Daarbij is het gewicht 511 gram en is er ook de keuze voor 16GB aan opslaggeheugen.

De ASUS MeMO Pad 10 en MeMO Pad 8 komen in meerdere kleurvarianten op de markt. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar waarschijnlijk kost het 8-inch model 199 euro en het 10.1-inch model 279 euro.

 • Delen:
ASUS MeMO Pad 8
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. MarcP
  07 september, 2013 om 20:24

  jammer dat de MeMo Pad 8 geen GPS heeft. Je vraagt je af, waarom niet?
  GPS op een 8″ tablet lijkt me toch meer zin hebben op een 8″ tablet
  dan op een 10″ tablet. Echt een gemiste kans, volgens mij.

  http://www.asus.com/News/7e1cLPvJ4pYqmGVB

 2. NurEinTier
  07 september, 2013 om 22:00

  Helemaal mee eens.
  Voor mij is gps in de kleinere (mobielere) tablets, zeg tot 8″, een must.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.