Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro en Thinkpad Yoga

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2013, 1:39 CategorieVideo

Lenovo heeft deze week twee nieuwe laptops met het bekende ‘Yoga-scharnier’ gepresenteerd. Deze zogenaamde convertibles hebben de bijzondere mogelijkheid om helemaal dubbel te vouwen en daardoor als tablet gebruikt te kunnen worden. De tussenposities die tijdens dat vouwen ontstaan kunnen ook gebruikt worden als stand- en tentpositie. In onderstaande video’s vind je een korte eerste indruk van zowel de IdeaPad Yoga 2 Pro als de ThinkPad Yoga.

Eerste indruk Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

De IdeaPad Yoga 2 Pro is de opvolger van de IdeaPad Yoga 13. In deze nieuwe versie van deze laptop zit een veel beter scherm, is de behuizing nog weer dunner en lichter geworden en natuurlijk is ook de processor weer van een refresh voorzien. De IdeaPad Yoga 2 Pro heeft namelijk een scherm met een resolutie van 3200 x 1800, weegt maar 1.39 kilogram, draait op de volledige versie van Windows 8.1 en beschikt over  een Intel Core i7-processor van de 4de generatie (Haswell).

De Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro is vanaf half november te koop voor 1.299 euro.

Eerste indruk Lenovo Thinkpad Yoga

Lenovo’s Thinkpad-lijn is enorm populair onder de zakelijke gebruikers en heeft de reputatie enorm duurzaam te zijn. Tijdens de persconferentie liet Lenovo weten dat ze van veel gebruikers signalen kregen de handigheden die mogelijk gemaakt worden door het Yoga-scharnier ook graag in de Thinkpad laptops zouden willen.

Lenovo beantwoordt vandaag aan die vraag in de vorm van de Thinkpad Yoga. Deze laptop heeft het herkenbare design en de bekende bouwkwaliteit van de Thinkpad-lijn en combineert dus het het 360 graden draaibare scharnier. Op het moment dat het scherm helemaal naar achter geklapt is wordt de rand rondom de toetsen van het toetsenbord omhoog geduwd en de toetsen tegelijkertijd op slot gezet. Hierdoor ontstaat een vrijwel glad oppervlak en houdt de Thinkpad Yoga niet alleen lekkerder vast maar zijn de toetsen ook redelijk goed beschermd. De Lenovo Thinkpad Yoga heeft een 12.5-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en draait op een Intel Core i7-processor.

De Lenovo Thinkpad Yoga is vanaf half november te koop voor een bedrag vanaf 799 euro exclusief btw.

  • Delen:
Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.