Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2013, 21:46 CategorieVideo

Samsung heeft eerder deze week tijdens IFA 2013 de nieuwe generatie Galaxy Note 10.1 gepresenteerd. Dit nieuwe model is in verschillende opzichten verbeterd, waaronder het display en de processor. Tijdens IFA 2013 hebben we kort de kans gehad met de tablet te spelen.

De Samsung Galaxy Note 10.1 is de nieuwste high-end tablet van het bedrijf, natuurlijk uitgerust met de bekende S-Pen stylus voor het maken van notities en tekeningen. Dat is echter niet het enige want de tablet is uitgerust met een pls lcd display dat voorzien is van een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Daarnaast vinden we onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 800- (4G) of een Samsung Exynos 5 Octa-processor (wifi-only), 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen.

Qua design heeft Samsung ook een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo is het apparaat iets slanker en lichter dan zijn voorganger en zijn de hoeken minder afgerond. Daarbij is de achterzijde voorzien van een leder-achtige structuur waarmee het apparaat stevig in de hand ligt. Aan de buitenzijde vinden we ook nog een 8 megapixel en een 2 megapixel camera.

De tablet draait op Android 4.3 Jelly Bean met daar overheen Samsung’s eigen TouchWiz interface. Deze is ten opzichte van vorig jaar niet drastisch veranderd maar Samsung heeft wel wat nieuwe functies toegevoegd. Zo kan er bijvoorbeeld door boven het display te zweven met de stylus een nieuw menu met belangrijke functies voor de S-Pen opgeroepen worden. Natuurlijk kan deze keer ook de Multi Windows functie weer gebruikt worden om twee apps naast elkaar te draaien.

In onderstaande video kijken we kort naar de belangrijkste features en functies van de Galaxy Note 10.1.

De Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition moet in het vierde kwartaal in Nederland te koop zijn voor een prijs van 599 euro. Ook wordt er een 4G-versie gelanceerd die iets duurder zal zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Android Jelly Bean (4.3)

Reacties

  1. ange
    24 augustus, 2014 om 9:45

    Hoe kan ik javascript of flash laten werken op deze tablet? Bij instellingen staat javascript aangevinkt maar toch gebeurt er niks Adobe flash is ook niet te downloaden

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.