Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste indruk Samsung Galaxy Tab 3 Kids tablet voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2013, 22:12 CategorieVideo

Samsung introduceert dit jaar een tablet speciaal voor kinderen. De Galaxy Tab 3 Kids beschikt over diverse optimalisaties voor het gebruik door kinderen, zowel qua hardware als software. Tijdens IFA 2013 hebben we de tablet kort kunnen bekijken.

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids is in de basis eigenlijk de onlangs gelanceerde Galaxy Tab 3 (7.0). Zo is de tablet uitgerust met een 7-inch display, een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een 1.2Ghz dualcore-processor, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer.

De tablet draait op Android 4.1 Jelly Bean met daar overheen de TouchWiz interface van Samsung. Echter is de interface voor kinderen het belangrijkst. Deze interface is afgeschermd waardoor kinderen niet binnen de normale Android-omgeving komen en daarnaast kunnen ouders binnen deze omgeving instellen hoelang er met de tablet gespeeld mag worden, wie er met de tablet speelt en welke apps er gebruikt mogen worden.

Ook qua hardware is aan de kinderen gedacht. Zo wordt de Galaxy Tab 3 Kids voorzien van een felle gele kleur en kun je er een oranje bumper omheen plaatsen om de tablet te beschermen. Daarnaast worden er accessoires als een standaard en een stylus gelanceerd.

In onderstaande video krijg je een eerste indruk van de tablet, inclusief de interface die speciaal ontwikkeld is voor kinderen en de accessoires.

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids moet dit jaar nog verschijnen voor een prijs die waarschijnlijk rond de 199 euro ligt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 Kids
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. jaden pansa
    25 oktober, 2015 om 19:23

    Ik will een hebben. Maar ht is te duur voor mij wat kost een

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.