Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste specificaties Archos GamePad 2 duiken op

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2013, 10:13 CategorieAndroid

Vlak voor IFA 2013 maakte Archos bekend met een tweede generatie GamePad te komen maar over de specificaties en prijs wilde het bedrijf niks kwijt. Vandaag kunnen we uit documenten van de Amerikaanse FCC de eerste specificaties opmaken.

Hoewel Archos voorafgaand aan IFA 2013 weinig wilde vertellen over de tablet en ook tijdens de beurs weinig liet zien hebben we toch een eerste indruk van de GamePad 2 kunnen krijgen. Tijdens de beurs liepen we namelijk CEO Loic Poirier tegen het lijf die ons wat meer wilde vertellen en die ons het apparaat even in handen gaf. Zo beschikt de nieuwe GamePad over een hoge resolutie lcd display van Panasonic en wordt gebruik gemaakt van controllers die bij de leverancier van Sony vandaan komen.

Uit documenten van de FCC kunnen we vandaag halen dat de tablet uitgerust zal worden met een 1.6GHz Rockchip RK3188 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 8GB of 16GB aan opslaggeheugen, een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een microSD-kaartezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, en twee analoge controllers.

Hoewel deze specs niet bijzonder indrukwekkend zijn mogen we wel veel van het apparaat verwachten. Poirier gaf tijdens IFA 2013 aan dat de nieuwe generatie GamePad ook op het gebied van design en bouwkwaliteit flink verbeterd zal zijn en dat de prijs op 199 euro zal liggen. Uit onze korte hands-on tijd konden we opmaken dat de tablet daadwerkelijk goed in de hand ligt, kwalitatief hoogwaardig aanvoelt, soepel en snel werkt, en beschikt over een goed display.

Wanneer de Archos GamePad 2 officieel gelanceerd wordt en op de Nederlandse markt verschijnt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.