Firefox Metro voor Windows 8 pas in 2014 beschikbaar

17 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
Mozilla-Firefox

Afgelopen maand maakte Mozilla bekend in december met een voor Windows 8 Metro geoptimaliseerde versie van Firefox te komen, maar nu blijkt dat ontwikkeling vertraging heeft opgelopen. De Metro-versie van de browser verschijnt daarom pas volgend jaar.

Uit documenten van een vergadering van Mozilla blijkt dat de datum van 10 december niet gehaald zal worden. De nieuwe lanceerdatum is op 21 januari 2014 gezet waardoor fans van de Firefox-browser nog wat langer geduld moeten hebben.

Wel wordt er ergens in de komende dagen een previewversie van Firefox voor Metro uitgebracht die via het Aurora-testkanaal van Mozilla beschikbaar gesteld wordt. Het gaat echter nog om een zeer vroege versie die volgens het bedrijf niet stabiel genoeg is voor de normale gebruiker. Het doel van deze versie is het aantal testers te vergroten en feedback op de ontwikkeling tot nu toe te krijgen.

Mocht je een Windows 8-apparaat hebben dan kun je wel de desktop-versie van de browser downloaden. Deze versie is echter niet geoptimaliseerd voor touch en draait binnen de desktopomgeving van Windows 8. Firefox voor Metro moet een applicatie worden die uit de Windows Store gedownload kan worden en binnen de Metro-interface te gebruiken is.

Reacties (2)