Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft Android 4.4 naam ‘KitKat’

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2013, 21:57 CategorieAndroid

Een nogal opmerkelijk persbericht verscheen vanavond in onze mailbox, en wel van Nestlé, fabrikant van onder andere snoepgoed. Google zou namelijk de nieuwe versie van Android, Android 4.4, de naam KitKat meegeven.

Het nieuws werd meteen ook door Google zelf bevestigd en het bedrijf heeft zelfs een speciale website voor de nieuwste Androidversie online gezet. Een aparte zet waar volgens Google geen geld voor betaald is en wat puur als leuke actie bedoeld is. Toch kunnen wij het idee van een grap niet van ons afschudden, zeker na het zien van onderstaande video.

Google heeft onlangs nog een nieuwe versie van Android gepresenteerd, Android 4.3 Jelly Bean. Deze versie beschikt over een aantal kleine verbeteringen en zou volgens recente geruchten in het najaar opgevolgd worden door Android 5.0 Key Lime Pie. Google gebruikt voor Androidversies altijd namen van zoetigheden en bij de letter ‘k’ aangekomen leek Key Lime Pie dus de logische keuze. Volgens Google zouden echter maar weinig mensen weten hoe dit toetje smaakt en daarom is er gekozen voor KitKat. Het idee zou zelfs van een Google-medewerker komen die op een avond een KitKat in de snoepautomaat van het bedrijf zag staan.

Vooralsnog houden Google en Nestlé voet bij stuk en wordt de volgende Androidversie dus Android 4.4 KitKat. Google heeft zelfs al een standbeeld van de nieuwe versie in de tuin van het bedrijf geplaatst. Wij nemen het voor nu nog maar met een flinke korrel zout. Wanneer de versie precies aangekondigd wordt en wat we precies qua nieuwe functies kunnen verwachten is dan ook nog niet bekend. Wat denk jij? Is Android 4.4 KitKat daadwerkelijk de volgende versie van Android?

Update: Het lijkt toch allemaal echt waar te zijn. Beide bedrijven zeggen er van de profiteren doordat Kitkat door Android gepromoot wordt en Android te vinden is op de verpakkingen van KitKat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.