Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on video Sony VAIO Duo 13 tijdens IFA 2013

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2013, 15:51 CategorieVideo

Sony heeft deze week tijdens IFA 2013 haar eerste stand-alone Windows 8 tablet gepresenteerd maar het Japanse bedrijf bracht ook de eerder gelanceerde VAIO Duo 13 slidertablet mee. Wij kregen de kans om even met het apparaat te spelen.

De Sony VAIO Duo 13 is de verbeterde versie van de VAIO Duo 11 die we eerder dit jaar getest hebben. Het apparaat maakt nog steeds gebruik van het slidermechanisme waarmee het display over het toetsenbord geschoven kan worden maar dit mechanisme is volgens de fabrikant flink verbeterd. Daarbij is het display met 13.3-inch een stuk groter, is er meer ruimte voor de toetsen op het keyboard, krijg je een trackpad en is er een plek om de stylus tijdelijk op te bergen.

Hoewel Sony de VAIO Duo 13 absoluut verbeterd heeft ten opzichte van het 11.6-inch model zijn we over het slidermechanisme nog niet helemaal tevreden. Het display moet in twee haakjes geklikt worden om stevig te staan en dat werkte bij het demomodel dat wij in handen hadden in 50 procent van de gevallen te lastig. Daarbij is het klepje waarin de stylus geplaatst kan worden zeer onhandig uit de behuizing te halen.

Wat betreft de overige features en specificaties weet de VAIO Duo 13 wel te imponeren. In het korte tijdsbestek dat wij met het apparaat konden werken reageerde alles vrij soepel en snel, en daarbij geeft het Full HD 13.3-inch display indrukwekkende kleuren weer met een hoog contrast. Ook is deze convertible uitgerust met diverse connectiviteitsopties als HDMI, USB, een SD-kaartlezer, Bluetooth en NFC.

In de video geef ik aan dat de VAIO Duo 13 voor een prijs vanaf 1.199 euro te koop is maar dat klopt niet. Het apparaat kan inmiddels voor iets meer dan 1.500 euro gekocht worden. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony VAIO Duo 13.

  • Delen:
Sony VAIO Duo 13
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.