Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP introduceert vier nieuwe Slate Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2013, 14:51 CategorieAndroid

HP heeft vandaag tijdens een besloten persevenement voor Amerikaanse media een complete line-up Android tablets gepresenteerd. Op het gebied van Android worden maar liefst vier nieuwe modellen geïntroduceerd; de Slate 8 Pro, de Slate 7 HD, de Slate 10 HD en de Slate 7 Extreme.

Begin dit jaar bracht HP de Slate 7 Android tablet op de markt maar dit model kon met name door het matige display en de tegenvallende prestaties geen indruk maken. Deze zomer werd er ook een hybride model met een 10-inch display aan het assortiment toegevoegd, de SlateBook x2. Dit model beviel al velen malen beter, zo bleek uit onze review. Voor het einde van dit jaar moeten er echter nog vier nieuwe tablets in de schappen liggen.

HP Slate 8 Pro

De Slate 8 Pro is de eerste 8-inch Android tablet van HP. Het apparaat beschikt om precies te zien over een 7.98-inch display met een 4:3 beeldverhouding en een resolutie van 1.600 bij 1.200 pixels. Verder is de tablet voorzien van Nvidia’s nieuwste Tegra 4 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Qua aansluitingen is de tablet voorzien van een microSD-kaartlezer, een microHDMI-poort en een microUSB-poort. De tablet draait op Android 4.2.2 Jelly Bean.

HP-Slate-8-Pro-2

HP Slate 7 Extreme

De Slate 7 Extreme is één van de twee nieuwe 7-inch tablets van HP. Dit model is het de versie met betere specificaties, waaronder Nvidia’s nieuwe quadcore Tegra 4-processor. Verder is de tablet voorzien van een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort en een HDMI-poort. Het apparaat is gebaseerd op de Nvidia Tegra Note referentietablet die gisteren onthuld werd en beschikt dan ook over een nieuwe stylus-input techniek en meegeleverde stylus die in de behuizing weggestopt kan worden.

HP-Slate-7-Extreme-2

HP Slate 7 HD

Een stapje onder de Slate 7 Extreme vinden we de Slate 7 HD. Dit model is uitgerust met eenzelfde ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een 7-inch formaat. In plaats van de Nvidia Tegra 4-processor wordt echter gebruik gemaakt van een Marvell PXA986-processor. Verder kan de tablet voorzien worden van 4G/3G module voor mobiel internet, kan het geheugen uitgebreid worden middels een microSD-kaart, zijn er camera’s aan de voorzijde en achterzijde, en is Beats Audio ondersteuning aanwezig.

HP-Slate-7-HD-2

HP Slate 10 HD

De HP slate 10 HD lijkt erg veel op het 7-inch model maar dan voorzien van een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De tablet beschikt verder over dezelfde processor, een microSD-kaartlezer, twee camera’s, optioneel 4G/3G en Beats Audio. Zowel het 7-inch als het 10.1-inch model draait op Android 4.2.2 Jelly Bean.

HP-Slate-10-HD-2

Prijs en beschikbaarheid

Alle vier de nieuwe tablets moeten in november op de markt verschijnen. De adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
HP Slate 7 HD
Android Jelly Bean (4.2)
HP Slate 10 HD
Android Jelly Bean (4.2)
HP Slate 7 Extreme
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

  1. Dick van gerven
    20 september, 2013 om 12:41

    Ik zou graag de hp slate 8 pro willen

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.