Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP kondigt Pavilion x2, Spectre x2 en Omni 10 Windows 8 tablets aan

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2013, 16:21 CategorieHardware

Naast vier nieuwe Android tablets in de Slate-serie kondigt HP vandaag ook een aantal nieuwe Windows 8 tablets aan, waaronder de HP Pavilion 11 x2 en Omni 10 met een formaat van respectievelijk 11.6- en 10.1-inch. Alle nieuwe modellen draaien op Windows 8.1.

HP Pavilion 11 x2

De HP Pavilion 11 x2 is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Envy x2 en is net als dat model een hybride apparaat. Dit houdt in dat het display losgehaald kan worden en als tablet kan worden gebruikt. Onder de motorkap is er een hoop verbeterd. Zo is de Atom-processor vervangen voor een krachtigere en energiezuinigere Bay Trail-variant die Intel onlangs lanceerde. Verder beschikt het apparaat over 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan SSD opslaggeheugen, respectievelijk 2GB en 64GB meer dan de Enxy x2. De overige specificaties blijven hetzelfde. Zo beschikt het 11.6-inch ips lcd display over een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een keyboard dock met ingebouwde accu. De Pavilion 11 x2 komt in drie kleuren en krijgt een adviesprijs vanaf 599,99 dollar inclusief dock.

HP-Pavilion-x2-2

HP Pavilion 13 x2

Zoals de naam al doet vermoeden is de Pavilion 13 x2 de grotere variant van de Pavilion 11 x2. Dit model beschikt over een 13.3-inch display met dezelfde resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Daarnaast wordt de basisvariant uitgerust met een AMD A6-processor maar zijn duurdere modellen uit te rusten met een vierde generatie Intel Core-processor. Een extra feature van dit model is dat je voor een 500GB harddisk in het keyboard dock kunt kiezen. Ook dit model krijgt een adviesprijs vanaf 599,99 dollar inclusief dock.

HP-Pavilion-x2-3

HP Spectre x2

De high-end hybride Windows 8 laptop van HP is de Spectre x2. Dit model is gebaseerd op hetzelfde idee als de Pavilion laptops maar beschikt over een aluminium behuizing zonder actieve ventilatie en Intel’s nieuwste generatie Core-processor. Verder is het apparaat voorzien van een 13.3-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 128GB aan SSD opslaggeheugen, minimaal 4GB aan werkgeheugen en diverse aansluitingsmogelijkheden als een SD-kaartlezer, een HDMI-poort en twee USB 3.0-poorten. Net als de andere modellen draait de Spectre x2 op Windows 8.1. De prijs ligt wat hoger; vanaf 1.099 dollar.

HP-Spectre-x2

Omni 10

De Omni 10 van HP is een stand-alone Windows 8 tablet, ook met een Bay Trail-processor van Intel die moet zorgen voor een lange batterijduur en krachtige prestaties. Verder is het apparaat voorzien van een 10.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezen om het geheugen uit te breiden, een microHDMI-poort en een microUSB-poort. De tablet draait op Windows 8.1. Over de prijs is nog niks bekend maar de Omni 10 moet vanaf november in de (Amerikaanse) winkels liggen.

HP-Omni-10

Prijs en beschikbaarheid

Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid van bovengenoemde tablets en hybride modellen is nog niks bekend. In de VS verschijnen de producten in november in de winkels.

  • Delen:
HP Omni 10
Windows 8
HP Spectre 13 x2
Windows 8
HP Pavilion 11 x2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.