Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Lenovo komt met Miix 8 en Miix 2 Windows 8 tablets’

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2013, 12:48 CategorieHardware

Gisteren hadden we het al even over een artikel van Windows-kenner Paul Thurrott waarin hij een foto en de mogelijke specificaties van Nokia’s eerste tablet toonde. In het artikel worden echter meer interessante maar onaangekondigde tablets beschreven, waaronder de Lenovo Miix 2 en Miix 8.

De Lenovo Miix 8 hebben we in juni van dit jaar al een keer kort voorbij zien komen. Lenovo toonde de tablet tijdens Computex 2013 maar gaf geen informatie over specificaties, prijs of beschikbaarheid. Paul Thurrott heeft van eigen bronnen vernomen dat de tablet beschikt over een 8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Intel Atom Bay Trail-processor, en een optionele stylus. Het apparaat zou 8 uur meegaan op een volle batterij, 7.8 millimeter dik zijn en voor een prijs van 249 dollar op de markt verschijnen.

Naast deze 8-inch variant komt Lenovo volgens Thurrott ook met een opvolger van de onlangs gelanceerde Miix 10. Het nieuwe model krijgt de naam Miix 2 en zou over nagenoeg dezelfde mogelijkheden en specificaties als het huidige model beschikken. Zo wordt er een slanke keyboard cover meegeleverd, beschikt het 10.1-inch ips lcd display over een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en weegt het geheel 603 gram. De belangrijkste vernieuwing is dat de Miix 2 beschikt over Intel’s nieuwe Bay Trail-processor die voor een langere batterijduur moet zorgen. De Miix 2 zou een prijs van 449 dollar krijgen.

In het artikel van Thurrott worden nog een aantal interessante tablets beschreven. Zo zou Acer werken aan een opvolger van de Iconia W3 welke uitgerust is met een Bay Trail-processor, werkt Dell aan een 10.8-inch Windows 8 tablet in de Venue-serie, en komt Microsoft naast de Surface 2 en de Surface 2 Pro met een Surface mini. Dit kleinere model zou echter pas eind dit jaar gepresenteerd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.