Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG lanceert 8.3-inch G Pad 8.3 met Full HD display

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2013, 10:46 CategorieAndroid

IFA 2013 gaat woensdag pas van start maar LG heeft vandaag haar nieuwste tablet reeds gepresenteerd. Het Koreaanse bedrijf heeft vanochtend middels een persbericht de veelbesproken G Pad 8.3 onthuld. De tablet beschikt onder meer over een Full HD display en Android 4.2.

De afgelopen weken hebben we G Pad in vele geruchten en berichten voorbij zien komen en de meeste geruchten blijken nu correct te zijn geweest. De G Pad 8.3 is een high-end Android tablet met een aantal interessante specificaties. De tablet is het eerste nieuwe model van LG sinds het fiasco van Optimus Pad.

Zoals gezegd is de G Pad 8.3 qua specificaties en features een interessant toestel. Zo beschikt de tablet over een 8.3-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 600 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.7GHz terug, gecombineerd met 2GB aan werkgeheugen.

LG-G-Pad-8-3

Het interne opslaggeheugen van de tablet bedraagt 16GB maar dit kan uitgebreid worden middels een microSD-kaartlezer. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1.3 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 5.0 megapixel variant voor foto’s en video’s. Draadloze communicatie vindt plaats via Bluetooth 4.0 of Wifi met ondersteuning voor Wifi Display en Miracast. De tablet heeft een gewicht van 338 gram en is maar 8.3 millimeter dun.

Wat betreft de software is de G Pad 8.3 voorzien van Android 4.2 Jelly Bean met een aantal aanpassingen en toevoegingen van LG. Zo wordt er een app meegeleverd waarmee je de tablet met een smartphone kunt koppelen en is multitasking binnen Android verbeterd.

De LG G Pad 8.3 wordt een witte en een zwarte variant gelanceerd, beiden voorzien van een metalen achterzijde. Beide modellen moeten vanaf oktober in de Nederlandse winkels liggen. Over de prijs is momenteel nog niks bekend. Die wordt hoogstwaarschijnlijk tijdens de presentatie op IFA 2013 bekendgemaakt.

 • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. sellon georgie
  02 september, 2013 om 19:53

  Eindelijk een mooie nette highend tablet. Nu nog hopen dat de 3g of 4g versie ook een bel functie heeft

 2. MarcP
  02 september, 2013 om 20:11

  Geen (A)GPS?

  Kan ik me eerlijk gezegd niet voorstellen maar we wachten dan
  maar op de definitieve ‘specs.

  • Martijn Chel
   02 september, 2013 om 20:12

   Werd niet gemeld maar lijkt me idd ook. Zal het checken vanuit Berlijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.