Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer bewijs voor Google Nexus 10 van ASUS opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2013, 11:49 CategorieAndroid

Begin augustus doken er geruchten op dat niet Samsung maar ASUS de nieuwe Google Nexus 10 zou produceren. Vandaag is er mogelijk nieuw bewijs voor een Google Nexus 10 van ASUS opgedoken.

ASUS is al twee generaties de fabrikant van de Google Nexus 7, één van de populairste 7-inch tablets. Voor het 10.1-inch model heeft Google vorig jaar gekozen voor Samsung maar in veel regio’s is de tablet niet of nauwelijks te koop geweest. Voor de tweede generatie lijkt Google nu voor ASUS te kiezen.

ASUS Nexus 10

Vlak na de presentatie van de nieuwe Nexus 7 liet Sundar Pichai, verantwoordelijk voor onder meer Android, tegenover een journalist nog weten dat Samsung de partij voor de nieuwe Nexus 10 zou zijn maar dat wordt vandaag weer ontkracht door een foto die verspreid is. Op onderstaande foto is namelijk een voorraadbeheersysteem te zien waarin een ASUS Google Nexus 10 opduikt. Dat is niet alles want er wordt zelfs over een prijs van 349,99 Britse ponden gesproken, omgerekend zo’n 416 euro.

Nexus-10-ASUS-lek

Specificaties

Over de specificaties en features van de nieuwe Google Nexus 10 komen we vandaag niks te weten, maar waarschijnlijk wordt weer gekozen voor een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en een quadcore-processor van Nvidia of Qualcomm. Daarbij is het waarschijnlijk dat de tablet draait op het onlangs aangekondigde Android 4.4 KitKat. De verwachting is dat Google de nieuwe Nexus 10 ergens volgende maand of in november presenteert.

 • Delen:

Reacties

 1. Jan Bos
  19 september, 2013 om 11:57

  Dat wordt dus een heel mooi Kerstkado !. :-)

 2. peter
  19 september, 2013 om 13:30

  Ik hoop maar dat het hier ook (snel) te koop zal zijn, en niet zoals bij de eerste van Samsung

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.