Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft presenteert nieuwe Surface tablets op 23 september

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2013, 10:56 CategorieHardware

Microsoft heeft gisteren uitnodigingen aan de pers verstuurd waarin een Surface-evenement aangekondigd wordt. Het evenement vindt plaats op 23 september en waarschijnlijk krijgen we dan de nieuwe Surface tablets te zien.

In de uitnodiging wordt niet letterlijk gesproken over nieuwe Surface tablets maar er gaan al maanden geruchten over nieuwe modellen en Microsoft heeft zelf ook al aangegeven dit jaar met opvolgers voor de Surface RT en Surface Pro te komen. De nieuwe modellen zouden zowel qua prestaties als qua design flink verbeterd worden.

Het model met Windows RT zou de naam Surface 2 krijgen en beschikken over een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor. De tablet met Windows 8 Pro krijgt waarschijnlijk de naam Surface 2 Pro en is uitgerust met Intel’s vierde generatie Core-processor, ook wel Haswell genoemd. Beide tablets draaien hoogstwaarschijnlijk op het onlangs aangekondigde Windows 8.1. Deze grote update voor Windows 8 komt in november beschikbaar voor alle bezitters van een Windows 8 of Windows RT apparaat.

Er gingen de afgelopen maanden ook geruchten over een kleinere Surface tablet, mogelijk met een formaat van 7- of 8-inch. Microsoft heeft echter tegenover The Verge reeds bevestigd dat we deze maand geen kleine Surface tablet hoeven te verwachten. Wel brengt het bedrijf waarschijnlijk nieuwe accessoires voor de tablets op de markt, waaronder een toetsenbord cover met ingebouwde accu.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.