Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface 2 met 4G/LTE komt in 2014

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2013, 14:07 CategorieHardware

Gisterenavond heeft Microsoft de Surface 2 en Surface Pro 2 officieel gelanceerd. Beide modellen komen echter in eerste instantie alleen als wifi-only op de markt. In 2014 moet de Surface 2 met 4G/LTE verschijnen.

De Surface Pro 2 is de variant die gericht is op de professionele gebruiker en beschikt dan ook over een hoge resolutie display met natuurgetrouwe kleurweergave, een krachtige Intel Haswell-processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen en meerdere mogelijkheden qua opslaggeheugen. Ook wordt de tablet inclusief stylus geleverd en is er de mogelijkheid om een Power Cover voor extra batterijduur, en een een Surface Desktop Dock aan te schaffen.

De Surface 2 is met name gericht op de privégebruiker en het consumeren van content. Met die model wil Microsoft de concurrentie aangaan met Android en iOS. De tablet heeft een hogere resolutie, een verbeterde kickstand, een krachtigere processor en betere camera’s gekregen. Ook wordt deze keer Office 2013 RT met Outlook meegeleverd. Met een prijs vanaf 439 euro ligt de tablet op hetzelfde niveau als high-end Android tablets.

Veel Android tablets en Apple’s iPad zijn ook in een 4G-variant te koop maar over een 4G-versie van de Surface 2 werd gisteren niks gemeld. Op Reddit heeft Microsoft vandaag echter duidelijkheid gegeven. De Surface 2, met Windows RT software, verschijnt begin 2014 ook in een 4G/LTE-variant. Wat het prijskaartje is dat aan dit model komt te hangen is nog niet bekend.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Reacties

  1. kasuja
    25 september, 2013 om 18:55

    heel gaaf die nieuwe Surface tablets. Maar Ik heb geen idee waar je een zelfstandige internet verbinding voor nodig hebt middels LTE of 3G als je ook de verbinding via je smartphone kan gebruiken middels tethering. Ik zou in dat geval altijd voor de normale versie gaan en die kosten van de meerprijs steken in meer Ram of opslag.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.