Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface ‘mini’ krijgt mogelijk 7.5-inch display

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2013, 18:55 CategorieHardware

Er wordt al sinds begin dit jaar gesproken over een kleinere Surface tablet, ook wel de Surface mini genoemd, maar begin deze week kondigde Microsoft alleen Surface tablets met een formaat van 10.6-inch aan. Toch zou het bedrijf werken aan een kleine tablet, welke mogelijk een formaat van 7.5-inch krijgt.

Uit een artikel van CNET kunnen we opmaken dat de analisten nog steeds overtuigd zijn van de komst van een kleine Surface tablet. Zowel NPD DisplaySearch als IHS iSuppli geeft tegenover de website aan te verwachten dat de tablet een formaat van 7.5-inch krijgt. Ook The Verge heeft van bronnen vernomen dat Microsoft een 7.5-inch versie test, naast een aantal andere formaten.

Volgens CNET krijgt de 7.5-inch Surface ‘mini’ een resolutie van 1.440 bij 1.080 pixels en een 4:3 beeldverhouding. Dit formaat met bijbehorende resolutie zagen we eerder al terugkomen in Microsoft’s Windows 8.1 documentatie voor ontwikkelaars wat de komst van een dergelijk model iets waarschijnlijker maakt. Daarbij is Windows 8.1 geoptimaliseerd voor hogere resoluties en kleine tablets.

De kans is groot dat Microsoft de tablet in de markt zet als media consumptie apparaat. Zo gingen er eerder geruchten over volledige integratie met de nieuwe Xbox console van het bedrijf. De verwachting is dat Microsoft de Surface mini begin 2014 op de markt brengt voor een prijs die onder de 300 dollar ligt.

  • Delen:

Reacties

  1. Take A Money
    25 september, 2013 om 19:11

    Kijk als dit nu eens mey een hashwell wordt uitgebracht en IRIS chip en 4G en dan gewoon 8 inch 16:10 LEKKER HOOOOOORRRrrr

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.