Microsoft Surface ‘mini’ krijgt mogelijk 7.5-inch display

25 september 2013 1 Minuut 1 Reacties
Microsoft-Surface-Pro

Eerder deze week kondigde Microsoft twee 10.6-inch Surface tablets aan maar werd niet gesproken over een klein model. Toch lijkt het bedrijf een 7.5-inch Surface in ontwikkeling te hebben.

Er wordt al sinds begin dit jaar gesproken over een kleinere Surface tablet, ook wel de Surface mini genoemd, maar begin deze week kondigde Microsoft alleen Surface tablets met een formaat van 10.6-inch aan. Toch zou het bedrijf werken aan een kleine tablet, welke mogelijk een formaat van 7.5-inch krijgt.

Uit een artikel van CNET kunnen we opmaken dat de analisten nog steeds overtuigd zijn van de komst van een kleine Surface tablet. Zowel NPD DisplaySearch als IHS iSuppli geeft tegenover de website aan te verwachten dat de tablet een formaat van 7.5-inch krijgt. Ook The Verge heeft van bronnen vernomen dat Microsoft een 7.5-inch versie test, naast een aantal andere formaten.

Volgens CNET krijgt de 7.5-inch Surface ‘mini’ een resolutie van 1.440 bij 1.080 pixels en een 4:3 beeldverhouding. Dit formaat met bijbehorende resolutie zagen we eerder al terugkomen in Microsoft’s Windows 8.1 documentatie voor ontwikkelaars wat de komst van een dergelijk model iets waarschijnlijker maakt. Daarbij is Windows 8.1 geoptimaliseerd voor hogere resoluties en kleine tablets.

De kans is groot dat Microsoft de tablet in de markt zet als media consumptie apparaat. Zo gingen er eerder geruchten over volledige integratie met de nieuwe Xbox console van het bedrijf. De verwachting is dat Microsoft de Surface mini begin 2014 op de markt brengt voor een prijs die onder de 300 dollar ligt.

Reacties (1)