Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft wil Windows RT tablet Nokia annuleren’

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2013, 11:37 CategorieHardware

Er gaan al maanden geruchten over een tablet van Nokia en afgelopen week doken de eerste mogelijke foto en specificaties van het toestel op. Een lancering leek daarom niet lang meer op zich te laten wachten. Toch wordt de tablet mogelijk geannuleerd als het aan Microsoft ligt.

Eerder deze maand werd bekend dat Microsoft Nokia overneemt en daarom een flinke vinger in de pap krijgt bij de ontwikkeling van nieuwe hardware. Microsoft zou volgens Eldar Murtazin, een Twitteraar met goede reputatie, Nokia’s eerste Windows RT tablet geannuleerd zien worden. De reden hiervoor is dat Microsoft geen vergelijkbare producten wil en de tablet ziet als directe concurrentie van de Surface tablets.

Nokia’s eerste tablet zou volgens de laatste geruchten draaien op Windows RT en beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Verder zou de tablet uitgerust zijn met een Full HD ips lcd display met een formaat van 10-inch, een 6,7 megapixel camera aan de achterzijde en een design dat overeenkomt met de Lumia smartphones. De tablet zou een prijskaartje van 499 dollar krijgen.

Nokia heeft deze week bekendgemaakt op 22 oktober een persevenement te houden. De verwachting is dat we hier meer te horen krijgen over de tabletplannen van het bedrijf, tenzij Microsoft voor die tijd hier een stokje voor steekt. Microsoft zelf komt waarschijnlijk eind deze maand met de tweede generatie Surface tablets. De Surface Pro 2 zou draaien op een nieuwe Haswell-processor van Intel, terwijl de Surface RT 2 voorzien zou zijn van een Nvidia Tegra 4-processor.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.