Mogelijke foto en specificaties Nokia Windows RT tablet duiken op

12 september 2013 1 Minuut 2 Reacties
Nokia-tablet

Er gaat de laatste tijd geen week voorbij waarin we niet over een nieuwe tablet van Nokia praten. Het bedrijf zou als we de geruchten mogen geloven al 2 jaar aan een tablet werken maar tot op heden hebben we niks gezien. Toch moet Nokia's eerste tablet binnenkort gelanceerd worden als we Paul Thurrott mogen geloven.

Windows-kenner en vaak betrouwbare bron Paul Thurrott heeft namelijk vandaag een artikel gepubliceerd op Winsupersite waarin een hoop nog onaangekondigde tablets besproken en getoond worden. De meest opvallende in zijn lijstje is de tablet van Nokia die onder de codenaam Sirius zou gaan.

Naast bovenstaande afbeelding beschrijft Thurrott een aantal interessante specificaties. Zo zou de tablet beschikken over een 10-inch ips lcd display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Qualcomm Snapdragon 800-processor en een 6,7 megapixel camera met Carl Zeiss lens aan de achterzijde. De tablet zou een gewicht van 600 gram hebben en ongeveer 9 millimeter dun zijn.

Dat is niet alles want volgens de bronnen van Thurrott draait de Nokia tablet op Windows RT, een opvallend gegeven aangezien we de laatste tijd geen enkele nieuwe Windows RT tablet meer gelanceerd hebben zien worden. Je zou zeggen dat je met Windows RT de prijs dan enigszins laag kunt houden maar de tablet zou een prijs van 499 dollar krijgen. Kijkend naar de tablets die reeds aangekondigd zijn lijkt dat wat aan de hoge kant.

Ook aan de accessoires is gedacht want de Nokia tablet zou, zoals in eerdere geruchten al besproken werd, uitgerust worden met een innovatieve multifunctionele keyboard-cover die beschikt over een eigen accu. Wanneer we de tablet exact kunnen verwachten is niet bekend.

Reacties (2)