Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Mozilla lanceert preview-versie van Firefox voor Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2013, 17:04 CategorieApplicaties

Nadat Mozilla eerder deze week liet weten dat de Firefox Metro browser voor Windows 8 pas in 2014 verschijnt heeft het bedrijf vandaag een preview-versie van de voor touch geoptimaliseerde browser online gezet.

Firefox kan natuurlijk in de desktopinterface van Windows 8 gebruikt worden maar een voor touch (en dus tablets) geoptimaliseerde versie van de browser is er nog niet. De ontwikkeling is echter in volle gang en om je alvast een idee te geven wat je kunt verwachten heeft Mozilla vandaag een preview-versie van Firefox Aurora online gezet. Deze kun je op je Windows 8 apparaat installeren en wanneer je de browser als standaard browser instelt kun je de touch-versie gebruiken.

Eigenlijk is de app één browser met twee gezichten; een touchinterface en een traditionele interface voor de desktop. De interface voor touch kan alleen ingeschakeld worden wanneer je de browser als standaard instelt en toont de versie die we begin volgend jaar kunnen verwachten. De browser maakt gebruik van dezelfde Gecko-engine als eerdere versies van Firefox, en biedt ondersteuning voor webGL graphics en HTML5.

De hele interface is geoptimaliseerd voor gebruik middels touch en er wordt beter gebruik gemaakt van de ruimte die op tablets beschikbaar is. Zo verschijnen de url-balk en menu’s alleen wanneer je ze nodig hebt, kun je naar beneden vegen om de openstaande tabs te bekijken en zijn de knoppen eenvoudiger met de vingers te bedienen. Let wel dat deze versie nog een zeer vroege build is en daarom qua prestaties niet optimaal is en verschillende bugs kan bevatten. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.