Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia onthult Tegra Note referentietablet met stylus en Tegra 4

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2013, 15:53 CategorieAndroid

We hebben de Nvidia Tegra Note al in diverse geruchten voorbij zien komen en vandaag is de tablet officieel onthuld. Zoals verwacht is de Tegra Note echter geen tablet waar je voor naar de winkel kunt, maar een referentiedesign waar fabrikanten mee aan de slag kunnen.

Dat het een referentiedesign is maakt de Tegra Note echter niet minder interessant. Nvidia wil hiermee naar eigen zeggen laten zien wat de “perfecte 7-inch tablet” is. Het apparaat is dan ook volgestopt met allerlei interessante features en componenten.

Zo beschikt de Tegra Note over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een VGA camera aan de voorzijde en een microHDMI-poort. Ook is er een microSD-kaartlezer aanwezig om het geheugen uit te breiden. De batterijduur van het apparaat moet minimaal 10 uur bedragen.

Dat is niet alles want de tablet is voorzien van een stylus die in de behuizing weggestopt kan worden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de DirectStylus techniek die Nvidia afgelopen juni tijdens Computex 2013 toonde. Deze techniek is passief maar ondersteunt wel meerdere drukniveaus van de stylus. Het is simpel gezegd de goedkope variant van de active digitizer die we in veel dure tablets terugzien. Voor de stylus worden ook accessoires ontwikkeld, waaronder het DirectStylus Pro Pack met meerdere penpunten. 

Nvidia-Tegra-Note-2

Daarbij geeft Nvidia aan meer ondersteuning te bieden na aankoop van een tablet die gebaseerd is op dit referentiedesign. Zo zal het bedrijf over-the-air software-updates uitbrengen. Het meest interessante is echter het prijsniveau. Nvidia werkt al met diverse hardware-partners samen op tablets die o dit design gebaseerd zijn voor prijzen vanaf 199 dollar op de markt te brengen. De eerste tablets worden in oktober verwacht.

  • Delen:

Reacties

  1. Karim
    23 september, 2013 om 16:52

    zeer, zeer, zeer interessant!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.