Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onaangekondigde Acer Iconia W4 verschijnt in hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2013, 23:32 CategorieVideo

Eerder deze week schreven we over de komst van een nieuwe 8.1-inch Windows tablet van Acer, de Iconia W4-820. Hoewel dat nog een gerucht was kunnen we vandaag met zekerheid zeggen dat de tablet binnenkort gelanceerd wordt.

Acer Iconia W4 in hands-on video

De collega’s van BouweenPC hebben de Iconia W4 namelijk kort in handen gehad tijdens een persevenement van chipfabrikant Intel. Acer heeft de tablet nog niet officieel aangekondigd maar alle specificaties die we in het eerdere gerucht voorbij zagen komen worden bevestigd.

De Iconia W4 is de opvolger van de Iconia W3 die Acer eerder dit jaar op de markt bracht. Dit model beschikte over een matig display en zwakke prestaties, twee problemen die in de nieuwe versie opgelost moeten zijn. Het nieuwe model is namelijk uitgerust met een beter ips lcd display en een Intel Bay Trail-processor. Het gaat in dit geval om de Intel Atom Z3740-processor met een kloksnelheid van 1,33GHz. Het geheel draait op Windows 8.1 met een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition.

Het nieuwe model is echter nog steeds voorzien van een 8.1-inch display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder beschikt de Iconia W4-820 over 2GB aan DDR3-werkgeheugen, een verbeterde 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel webcam aan de voorzijde, een microSD-kaartlezer om het geheugen van 32GB of 64GB uit te breiden, een microUSB-poort en een microHDMI-aansluiting. Qua draadloze communicatie beschikt de tablet over 802.11n-WiFi, Bluetooth 4.0 en GPS.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de Acer Iconia W4-820 ergens in de komende weken officieel gepresenteerd wordt. Tablets Magazine heeft inmiddels van bronnen vernomen dat er een 32GB- en een 64GB-variant verschijnt, dat het keyboard dock van de Iconia W3 ook met het nieuwe model werkt en dat de prijs van het 32GB-model 329 euro zal bedragen.

  • Delen:
Acer Iconia W4 (W4-820)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.