Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oude versies apps nu te installeren op iPad met oudere versie iOS

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2013, 17:44 CategorieApplicaties

Als je een wat oudere iPad of iPhone hebt dan was het tot voor kort mogelijk dat apps die geoptimaliseerd werden voor een nieuwe versie van iOS niet meer gedownload konden worden. Daar is deze week echter onaangekondigd verandering in gekomen.

Zonder formele aankondiging heeft Apple het deze week mogelijk gemaakt om oudere versies van applicaties op je iPhone of iPad met een oudere versie van iOS te installeren. Diverse gebruikers melden dat ze de mogelijkheid aangeboden kregen om een eerdere release van een app te installeren.

Mocht je zelf een iPad of iPhone hebben met een oudere versie van iOS dan is het vrij eenvoudig om een eerdere versie van een app te downloaden. Zodra je een app download die de laatste versie van iOS vereist krijg je namelijk een melding dat de nieuwste versie niet compatibel is met jouw versie van het besturingssysteem. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een versie te downloaden die wel met jouw softwareversie werkt.

iOS 7, de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem, wordt alleen ondersteund op de iPhone 4 en nieuwer, de iPad mini en nieuwe en de iPad 2 en nieuwer. Dit nieuws is dan ook met name interessant voor diegenen met een eerste generatie iPad of eerdere generatie iPhone. Voor gebruikers van een recent model is morgen de grote dag want dan geeft Apple iOS 7 officieel vrij. Op je iPad, iPhone of iPod wordt een automatische melding getoond waarna de update te downloaden is.

 • Delen:
Apple iPad 4
iOS
Apple iPad Mini
iOS

Reacties

 1. sjon prins
  23 november, 2019 om 12:08

  Na download YouTube verschijnt melding “app is niet compatebel voor deze iPad”.
  Vervolgens verschijnt geen mogelijkheid om oude verse te downloaden. Betreft iPad2 met iOS 6.3.2.

 2. Mangelschots Greet
  17 januari, 2020 om 4:21

  Ik kan idd youtube niet meer downloaden. Wat nu gedaan?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.