Philips brengt in 2014 tablets onder AOC-merk naar Europa

11 september 2013 1 Minuut 1 Reacties
Philips-tablets

Philips is één van de grootste elektronicafabrikanten van Europa en natuurlijk Nederlands trots maar op het gebied van tablets heeft het bedrijf nog maar weinig laten zien. Volgend jaar moet daar verandering in komen.

De afgelopen twee jaar hebben we sporadisch iets over tablets van Philips geschreven. Zo introduceerde het bedrijf een aantal budget en middenklasse tablets in China maar liet men Europa links liggen. Toch kan ook Philips er niet onderuit dat het nu toch echt tijd is om tablets te introduceren in Europa om nog een graantje mee te pikken en het plan is om dit in 2014 te doen.

Tijdens IFA 2013 spraken we kort met een Nederlandse vertegenwoordiger van de monitor/computer-tak van het bedrijf en hij gaf aan dat Philips in 2014 haar eerste tablets naar Europa, en dus Nederland, zal brengen. Deze introductie gaat echter niet onder de het Philips-merk maar onder de naam van AOC, met name bekend van de computermonitoren. AOC is een dochteronderneming van TP Vision, het bedrijf dat een joint venture aangegaan is met Philips en inmiddels al tv’s onder de naam van Philips uitbrengt.

Wat we precies van de tablets kunnen verwachten en wanneer de introductie exact plaatsvindt is vooralsnog onduidelijk.

Reacties (1)