Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: SuperTooth Disco 3 en Disco Twin Bluetooth speakers

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2013, 14:32 CategorieAccessoire reviews

De tijd dat het nog normaal was om voor alles maar een kabeltje te trekken of met opladers te spelen begint snel achter ons te raken. Een paar weken geleden heb ik al eens twee Qi opladers bekeken die draadloos de Nexus 7 2013 op kunnen laden en daarover was ik aardig positief. Als gevolg van die review heb ik opeens een nog grotere hekel aan kabels. En omdat ik ook niet vies ben van muziek luisteren is het tijd om naar wat Bluetooth speakers te gaan kijken. In deze review bekijken we zowel de SuperTooth Disco 3 als de SuperTooth Disco Twin.

SuperTooth

Het in Frankrijk gevestigde SuperTooth is een fabrikant van Bluetooth speakers die snel wat faam aan het verwerven is. De laatste jaren groeien hun verkopen enorm en verkopen ze een paar miljoen van hun speakers. SuperTooth heeft een eigen fabriek waar alles wordt verzorgd, van R&D tot het daadwerkelijk fabriceren en versturen naar resellers (en consumenten). SuperTooth is actief in 35 landen en ook in Nederland zijn de producten bij verschillende winkels verkrijgbaar.

SuperTooth Disco 3

Design en hardware

De laatste versie uit de Disco lijn is de Disco 3 Bluetooth 4.0 speaker. Net als de voorgangers hebben de speakers een vrij aparte vorm maar dat zorgt er op z’n minst voor dat ze goed te herkennen zijn als Disco product. Qua afmetingen is de speaker ongeveer 18 x 11 x 7 cm (hxbxd). De speaker is vervaardig van een stevig plastic en met dik een halve kilo is hij ook geen lichtgewicht te noemen. De boxen zijn natuurlijk in het bovenste deel verstopt en zijn omspannen met stof van dezelfde kleur als de voet. De Disco 3 is verkrijgbaar in geel, blauw, rood, groen en grijs.

SuperTooth Disco 3

De Disco 3 heeft een gemiddeld vermogen van 12 watt (RMS) uit 2 speakers uit de voorkant, gecombineerd met een bass-reflex systeem aan de achterkant van de unit. Op vol vermogen gaat de speaker ongeveer een 3 tot 4 uur mee maar op gemiddeld vermogen vergroot je de gebruiksduur al naar een dikke 12 uur. Het opladen gaat via een meegeleverde microUSB-lader en neemt zo’n 3 uur in beslag.

Audiokwaliteit

Bij speakers draait het natuurlijk om maar één ding, de audiokwaliteit. Natuurlijk zijn Bluetooth speakers nooit de ideale oplossing als het gaat om pure kwaliteit maar de Disco 3 heeft mij als semi-kritische luisteraar enorm weten te verrassen. Het volume dat behaald kan worden is ronduit gestoord maar belangrijker nog is dat bij een gemiddeld volume de audiokwaliteit echt heel goed is. Ook de bas-weergave dat bij een dergelijke speaker nog wel eens problematisch kan zijn was heel erg respectabel. In tegenstelling tot sommige andere boxen komen de lage tonen ook niet overdreven of gemaakt over. Dat komt waarschijnlijk vooral omdat het in verhouding blijft met tonen uit het midden en hoog segment in plaatst van puur opgepompt te worden.

SuperTooth Disco 3 review-3

De Disco 3 heeft geen enkel probleem met geluid in het midden van de range en komt maar zelden in problemen hogerop. Het is me maar soms opgevallen dat hogere tonen ietwat schel aandeden en dat was alleen maar op de momenten dat ik mijn oren kritisch spitste voor deze review. Al met al komt er een heel knap geluid uit deze speakers wat voor de meeste muzieksmaken afdoende is. Gesproken woord (podcasts en audioboeken) komt ook goed over al kon ik daar maar lastig het juiste volume vinden, het was me of te hard of te zacht.

SuperTooth Disco 3 review-2

Bovenop de speaker zitten knoppen voor het aan- en uitzetten, volume en natuurlijk de controle over muziek (play/pauze, volgende/vorige). Tijdens mijn gebruik heb ik geen enkel probleem met deze knoppen ondervonden. SuperTooth maakt in deze speaker gebruik van Bluetooth 4.0 als verbindingstechniek en combineert het A2DP profiel met apt X software die voor een betere/heldere verbinding moet zorgen. Dit gaat mij verder de pet te boven maar zoals hierboven beschreven is de geluidskwaliteit uit de speakers erg goed. Of dat nu door pat X komt of iets anders maakt mij dan niet zoveel meer uit. Overigens is de speaker ook te gebruiken met een meegeleverde 3.5mm-kabel.

De SuperTooth Disco 3 heeft een adviesprijs van 69 euro en is onder andere verkrijgbaar via hun eigen webstore.

SuperTooth Disco Twin

Design en hardware

De Disco Twin speakers zijn eigenlijk twee Disco 3 speakers plus een beetje extra. De speakers hebben hetzelfde kenmerkende design maar zijn krachtiger met 32 Watt RMS (16 Watt per stuk) en iets luxer uitgevoerd met verlichte knoppen en natuurlijk de stereo Bluetooth functionaliteit. Qua afmetingen zijn de speakers met 18 x 11 x 7 cm (hxbxd) gelijk aan de Disco 3 speaker maar komt helaas niet in dezelfde frisse kleurtjes. Je moet het met een grijze voet en zwarte stof om de speakers doen in dit geval.

SuperTooth Disco Twin-review-2

De Disco Twin speakers maken gebruik van Bluetooth 3.0 (Disco 3 heeft BT 4.0) en het A2DP profiel. De linker speaker is de masterspeaker en zolang je deze eerst aanzet wordt er automatisch verbinding gemaakt met de rechterspeaker (nadat je die ook apart aanzet). Op vol volume gaat de set ongeveer 4 uur mee en op gemiddeld volume een uur of 10. Opladen gaat via de meegeleverde (2 stuks!) AC-adapters. Helaas maken deze speakers geen gebruik van een microUSB-aansluiting.

Audiokwaliteit

De audiokwaliteit is ondanks de paar extra Watts wat mij betreft erg vergelijkbaar met de Disco 3 die ik hierboven al heb beschreven. Het grootste verschil is natuurlijk het feit dat je met deze speakers een heus stereo effect kan behalen. Ik was erg sceptisch over deze claim maar al snel zijn mijn twijfels weggenomen. Door dit extra effect zou je misschien kunnen ervaren dat de lagere tonen via deze Disco Twin speakers iets minder goed doorkomen dan op de Disco 3, maar eerlijk gezegd twijfelde ik erg over dit punt want het kan zomaar zijn dat ik in mijn poging kritisch te luisteren verschillen begon te horen die er niet echt zijn.Hoe dan ook is het geluid uit deze speakers erg goed en zelfs beter dan de Logitech set die ik aan mijn computer op mijn bureau heb gekoppeld. Voor muziek zou ik altijd deze set prefereren en die keuze is alleen maar makkelijker door het gemak van de draadloze verbinding.

Bovenop de speakers zitten knoppen voor het aan- en uitzetten, volume en natuurlijk de controle over muziek (play/pauze, volgende/vorige). Tijdens mij gebruik heb ik geen enkel probleem met deze knoppen ondervonden. De knoppen op de Disco Twin speakers zijn verlicht en het maakt niet uit of je via de linker of rechter speaker de knoppen gebruikt, handig! Het enige nadeel dat ik met de controle heb ondervonden is het kletsen van de speakers. Via een soort Siri stem krijg je informatie over het aan/uitzetten van de speakers en op het moment dat de twee elkaar gevonden hebben voor het stereo effect. Deze stem is vrij hard en ik kan geen volume controle vinden om de stem wat zachter te krijgen. De speakers zijn natuurlijk ook met 3.5 mm kabels te verbinden. Een Y-kabel is bij SuperTooth aan te schaffen voor 19 euro maar er zijn vast plekken om die goedkoper te bemachtigen.

SuperTooth Disco Twin-review

Ik ben uiteindelijk erg onder de indruk van deze set en vind het verbazingwekkend goed werken. Volgens SuperTooth moet de verbinding met Bluetooth over zo’n 10 meter werken en hoewel ik het niet heb afgemeten met een teller heb ik me door mijn huis kunnen bewegen zonder verbindings- of kwaliteitsverlies. Ook vind ik het erg handig dat je ook één van de speakers alleen kan gebruiken, handig om mee naar buiten te nemen. Mocht je ze beiden willen meeslepen kan je gebruik maken van de meegeleverde stoffen hoes.

De SuperTooth Disco Twin heeft een adviesprijs van 199 euro en is onder andere verkrijgbaar via hun eigen webstore

Win de SuperTooth Disco 3!

Samen met SuperTooth geven we de Disco 3 speaker die gebruikt is tijdens deze review weg aan één van jullie! Meedoen kan door ons te volgen op Twitter en/of Facebook en onder dit artikel een reactie achter te laten met daarin de naam waaraan we je kunnen herkennen. Uit alle deelnemers trekken we morgen om 18.00 willekeurig een winnaar.

Winnaar

De winnaar is bekend! Peter Van Laethem gefeliciteerd! We nemen contact met je op.

 • Delen:

Reacties

 1. Jeroen
  30 september, 2013 om 15:21

  Die zien er stijlvol uit zeg! Niet alleen qua geluid, maar ook qua stijl dus een aanwinst. Ik (joenedu) doe graag mee!

 2. dennis
  30 september, 2013 om 15:28

  Deze Disco 3 speaker zou ik graag willen winnen (@fambeer) Leuke actie :-)

 3. wim
  30 september, 2013 om 15:28

  uniek en bijzonder design zou zomaar van mij kunnen zijn

 4. marielle
  30 september, 2013 om 15:29

  Wat een mooi strak design,die zou hier zeer goed van pas komen. ik doe graag mee!
  gedeeld op facebook en geretweet op twitter (@marborens)

 5. Patrick
  30 september, 2013 om 15:30

  Zeer mooie speakers en omdat ze goed geluid produceren speelt @patrickvandieje graag mee.

 6. Anita H.
  30 september, 2013 om 15:37

  Yes please!

 7. Miranda smith
  30 september, 2013 om 15:40

  Duidelijke review lijkt me een prachtige gadget gedeeld op twitter @mirandastweets en op Facebook. Duimen hopen op wat geluk! Gr. Miranda

 8. Noa
  30 september, 2013 om 15:48

  Superstrak en lijkt mij mooi geluid uit te komen… ik probeer het graag uit.

 9. jesper
  30 september, 2013 om 15:56

  Nou, die zouden niet misstaan in mijn huis! @jesperrademaker

 10. Louise Middelkamp
  30 september, 2013 om 16:18

  Super gaaf! Ik doe graag mee :)

 11. Rens
  30 september, 2013 om 16:27

  Ha, nette review! Ben nooit zo van ’t winnen maar deze lijken me erg tof, dus ik waag gewoon een gokje. De Twitter naam is jullie wel bekend ;-)

 12. Peter
  30 september, 2013 om 16:36

  Ziet er goed uit, precies wat ik zoek voor m’n nieuwe kantoorkamer ☺
  @pcmklein

 13. Jaap Marcus
  30 september, 2013 om 17:03

  Mooie box,
  zou hem graag winnen!!

 14. Oscar
  30 september, 2013 om 17:08

  Ik wil hem graag winnen! facebook.nl/oscarwallagh

 15. Rob
  30 september, 2013 om 17:27

  Mooie vormgeving, die wil wel winnen @rvlummel facebook.com/vanlummel

 16. Peter Van Laethem
  30 september, 2013 om 18:19

  Bijzonder knappe speakers … altijd welkom ;-)

 17. Nico Steendam
  30 september, 2013 om 19:59

  I like this!

 18. Martine Tervoort
  30 september, 2013 om 20:29

  Nice….

 19. Ken
  30 september, 2013 om 21:43

  Ik probeer ’t graag uit hoor. Ben benieuwd.
  Twitter @Ken__X
  facebook.com/ken.xia.7

 20. Michiel
  30 september, 2013 om 22:12

  Disco really made it! Mooie vorm, fris kleurtje en een goed geluid. Als ik dat zie en lees wil ik acuut die goedkope rotzooi het raam uit gooien! facebook.com/michiel.uitamersfoort

 21. Bram Gielen
  30 september, 2013 om 23:29

  Bedankt voor mijn prijs!

 22. Rick
  01 oktober, 2013 om 9:09

  Wauw!, die zou ik graag in mijn huiskamer willen hebben.

 23. Mariëlla
  01 oktober, 2013 om 12:21

  Hallo Tabletsmagazine,

  Weer een super toffe actie, ik doe mee!

  Groetjes,
  Mariëlla

 24. Frank
  01 oktober, 2013 om 12:40

  Ik heb zojuist (na lang sparen haha) de nieuwe Samsung Galaxy Note 10.1 2014 gepreorderd bij Coolblue. Omdat ik deze tablet vooral wil gebruiken voor multimediadoeleinden is dit bluetooth speakerset helemaal geweldig :D. En nu duimen dat ik ‘m win! (A)

 25. Meisjex
  01 oktober, 2013 om 15:37

  Ik wil deze wel winnen, bij deze doe ik mee aan de actie.

 26. Woout
  01 oktober, 2013 om 15:53

  Ah supervet! Ben al een poosje op zoek naar goede portable speakers had bijna al bijna een jamboc gekocht, maar als deze ook een bruut hard geluid geven dan is dit zeker een beter betaalbaarder alternatief.

 27. MichaelJ
  26 november, 2014 om 17:45

  @Peter Van Laethem Lucky guy Van Laethem moet ‘m al een jaartje hebben. Is hij even enthousiast over de SuperTooth Disco 3als de reviewer, en met name over het geluid natuurlijk? En: zou ie ‘m zelf gekocht hebben?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.