Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 3 Kids voor kinderen krijgt prijs van 249 euro

Geschreven door
Geplaatst op23 september 2013, 10:15 CategorieAndroid

Onlangs introduceerde Samsung haar eerste tablet die speciaal voor kinderen ontwikkeld is. De Galaxy Tab 3 Kids is gebaseerd op het 7-inch model in de Galaxy Tab 3-serie maar krijgt een prijs die iets hoger ligt.

De Samsung Galaxy Tab 3 Kids is qua hardware geen bijzondere tablet, afgezien van de opvallende kleur waarin het toestel gelanceerd wordt. Zo beschikt de tablet onder meer over een 1.2GHz dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, twee camera’s, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer. 

Het draait echter allemaal om de software want Samsung heeft een speciale omgeving voor kinderen vooraf geïnstalleerd. Binnen deze omgeving krijgen kinderen toegang tot apps, games, video’s en andere media die geschikt zijn voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Ook hebben ouders binnen deze omgeving de mogelijkheid om het gebruik en de getoonde content te beïnvloeden. Zo kan er een timer ingesteld worden, kunnen apps toegevoegd worden en kunnen meerdere accounts worden aangemaakt.

De Galaxy Tab 3 Kids wordt standaard geleverd met een beschermende cover, maar er worden daarnaast verschillende extra accessoires gelanceerd. Zo heeft Samsung de 49,99 euro kostende Kids Case ontwikkeld waarmee de grip verbeterd worden en waarmee de tablet in verschillende posities gezet kan worden. Met de C Pen kan op het scherm geschreven of getekend worden. Deze stylus heeft een prijs van 19,99 euro.

De tablet zelf moet in het vierde kwartaal van dit jaar in de Nederlandse winkels verschijnen voor een prijs van 249 euro. Een eerste indruk van het apparaat vind je in onze hands-on video tijdens IFA 2013.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 Kids
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.