Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert nieuwe Galaxy Note 10.1 met hoge resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2013, 22:59 CategorieAndroid

Samsung heeft tijdens IFA 2013 de nieuwe Galaxy Note 10.1 2014 Edition gelanceerd. De tablet is voorzien een hoge resolutie display met een formaat van 10.1-inch en draait op een Qualcomm Snapdragon 800- of een Samsung Exynos 5 Octa-processor.

De eerste generatie Galaxy Note 10.1 is alweer een jaar te koop en daarom was het tijd voor een opvolger. Hoewel er geruchten gingen over een 12.2-inch model heeft Samsung tijdens IFA 2013 de nieuwe Galaxy Note 10.1 gepresenteerd. Het model is op verschillende punten verbeterd waarvan de resolutie van het display en de processor de meest opvallende punten zijn.

Samsung noemt het nieuwe model de nieuwe Galaxy Note 10.1 2014 Edition. De tablet is uitgerust met een Snapdragon 800- of een Exynos 5 Octa-processor, afhankelijk van of je een wifi-only of 4G-model wilt. Daarnaast beschikt de tablet over maar liefst 3GB aan werkgeheugen en een hoge resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels. Deze resolutie zagen we eerder op onder meer de Nexus 10 terug, een tablet die ook door Samsung geproduceerd is.

Samsung-Galaxy-Note-10-1-nieuw

Verder is de tablet voorzien van 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, wifi, optioneel 4G, Bluetooth 4.0, GPS, een microUSB-poort, een 8220mAh accu, en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem met daar overheen Samsung’s eigen TouchWiz interface. Ook bevindt zich aan de voorzijde een 2 megapixel camera en aan de achterzijde een 8 megapixel variant. Het geheel is maar 7.9 millimeter dik en heeft een gewicht van 535 gram.

Natuurlijk kan ook de S-Pen stylus niet ontbreken. Samsung geeft aan de mogelijkheden van de tablet verbeterd te hebben. Zo kun je interessante content in scrapbooks samenbrengen, een lijst met discussiepunten voor een vergadering maken of een verlanglijst voor je verjaardag opstellen. Met de S-Pen van de Note 10.1 kun je – net als met de S-Pen van de Galaxy Note 3 – ook de functies Action Memo, Screen Write en S Finder gebruiken. Naast de S-Pen is ook S-Note vernieuwd. De interface is nog handiger in het gebruik en ook zijn er functies toegevoegd om nog makkelijker met de S-Pen handgeschreven notities te maken. Ook multitasken door verschillende vensters te gebruiken behoort tot de mogelijkheden.

Samsung-Galaxy-Note-10-1-nieuw-3

De Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition komt in Nederland uit in het vierde kwartaal in een WiFi-versie en een WiFi én LTE-versie in Jet Black en Classic White. Beide versies hebben 32GB aan opslaggeheugen. De adviesverkoopprijs is bedraagt 599 euro voor de wifi-variant. De prijs van het 4G-model is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.