Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp toont hoge resolutie Windows 8 tablet met waterdichte behuizing

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2013, 10:28 CategorieHardware

Sharp heeft deze week tijdens de CEATEC-show in Japan een nieuwe Windows 8 tablet getoond. Het model, dat gaat onder de naam Mebius Pad, beschikt over een hoge resolutie display en een waterdichte behuizing.

De Sharp Mebius Pad is uitgerust met een 10.1-inch IGZO display, een nieuwe energiezuinige techniek met een hoog contrast. Dit display is voorzien van een 2.560 bij 1.600 pixels resolutie, iets dat we op Windows 8 tablets nog nauwelijks gezien hebben. Verder beschikt de tablet over Intel’s nieuwste generatie Atom-processor, de Z3370 Bay Trail-variant met vier kernenen en een kloksnelheid van 1.33GHz.

De tablet draait op Windows 8.1 software en is uitgerust met een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. Qua behuizing heeft Sharp gekozen voor een IPX5, IPX7 en IP5X certificaat, waarmee aangegeven wordt dat de tablet waterdicht en stofbestendig is. Daarbij kan de tablet uitgerust worden met een keyboard dock en diverse andere accessoires.

Over de overige specificaties is nog niks bekend, wel liet Sharp weten de tablet pas begin 2014 op de markt te brengen, te beginnen in Japan. Of de tablet ook naar Europa komt en wat de adviesprijs zal zijn is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.