Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony introduceert de VAIO Tap 11 met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2013, 0:50 CategorieHardware

Naast onder meer ASUS en Samsung heeft ook Sony op de eerste dag van IFA 2013 een hoop nieuwe producten getoond. Het bedrijf brengt onder meer een aantal Windows 8 producten op markt, waaronder de VAIO Tap 11.

De Sony VAIO Tap 11 is de eerste stand-alone Windows 8 tablet van Sony. Het apparaat is voorzien van een 11.6-inch ips lcd Triluminios display met een Full HD resolutie en is uitgerust met Intel’s nieuwe Haswell-processor. Deze chip moet vooral zorgen voor een lange batterijduur.

Sony-VAIO-Tap-11-2

Verder is de tablet uitgerust met maximaal 8GB aan werkgeheugen, maximaal 512GB aan SSD opslaggeheugen, wifi, Bluetooth 4.0, USB 3.0, HDMI, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, optioneel 4G, NFC, een 8 megapixel camera op de achterzijde en een 2 megapixel camera op de voorzijde. Ook beschikt de tablet over een infraroodzender waardoor je het apparaat als afstandsbediening voor je home cinema systeem kunt gebruiken. Voor diegenen die graag geschreven notities maken of tekenen wordt een active digitizer stylus meegeleverd.

Sony-VAIO-Tap-11-3

Toch is er ook gedacht aan mensen die productief willen zijn want de VAIO Tap 11 kan uitgerust worden met een slank keyboard dock dat ook voorzien is van een touchpad. Het toetsenbord wordt draadloos met de tablet verbonden maar wanneer fysiek gekoppeld kan de batterij van het toetsenbord door de tablet opgeladen worden. Deze batterij moet ongeveer 7 uur meegaan. Het toetsenbord kan daarnaast ook als cover voor op het display gebruikt worden. Zonder toetsenbord weegt de tablet 780 gram.

De Sony VAIO Tap 11 moet voor het einde van dit jaar nog in de winkels liggen voor een prijs vanaf 849 euro. Dit is de prijs voor het goedkoopste model. De duurdere variant gaat 1.299 euro kosten. De exacte verschillen tussen de modellen zijn nog niet bekend.

  • Delen:
Sony VAIO Tap 11
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.