Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony VAIO Fit Multi-flip laptop om te vormen tot tablet

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2013, 1:16 CategorieHardware

Sony heeft tijdens IFA 2013 in Berlijn diverse nieuwe producten aangekondigd, waaronder de VAIO Tap 11 stand-alone tablet met Windows 8. Ook voor diegenen die van een fysiek toetsenbord houden maar tegelijkertijd graag op een tablet werken brengt de Japanse fabrikant iets nieuws op de markt; de VAIO Fit Multi-flip.

Het is een mond vol maar deze Ultrabook beschikt over een speciale flip-functie waarmee verschillende posities te gebruiken zijn. Zo kan de laptop in een handomdraai als tablet gebruikt kan worden en door het scherm om te klappen kan deze zelfs voor presentaties gebruikt worden. Vanzelfsprekend is er ook een normale laptop-functie voor wanneer je productief wilt werken.

Sony-VAIO-Fit-Multi-flip-2

De Sony VAIO Fit Multi-flip komt in verschillende formaten en configuraties. Zo komt er een 13.3-inch, een 14-inch en een 15.5-inch versie. Al deze modellen beschikken over een Triluminos display, een 10-punts touchscreen en een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, maar Sony geeft aan dat het grootste model ook optioneel voorzien van worden van een resolutie van 2.880 bij 1.620 pixels.

Sony-VAIO-Fit-Multi-flip-3

Verder beschikken deze convertible laptops over een vierde generatie Intel Core-processor, ook wel Haswell genoemd, is er maximaal 16GB aan werkgeheugen aan boord en kun je alles kwijt op een SSD die maximaal 1TB groot is. Ook is er onder meer USB 3.0, HDMI, NFC en een SD-kaartlezer aan boord. De 13.3-inch versie krijgt een 8 megapixel camera met Exmor RS sensor aan de achterzijde, terwijl de grotere modellen voorzien kunnen worden van een optionele active digitizer stylus. Naast de verschillende formaten worden er dus ook varianten met minder krachtige prestaties en een kleiner opslag- en werkgeheugen uitgebracht.

Het goedkoopste model dat voor retail bestemd is, is de 15.5-inch variant met Intel Core i3-processor. Deze versie krijgt een prijs van 1.199 euro. De 13.3-inch versie met Intel Core i5-processor gaat 1.299 euro kosten, en deze versie met Core-i7 chip krijgt een prijs van 1.399 euro. Via de website van Sony worden nog andere en goedkopere varianten aangeboden. Alle modellen moeten vanaf de herfst te koop zijn.

  • Delen:
Sony VAIO Fit Multi-flip 13A
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.