Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spire introduceert Bliss 9 Pro+ Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2013, 10:45 CategorieAndroid

Eind augustus introduceerde het Nederlandse Spire twee Android tablets; de Bliss 9 en Bliss 9 Pro. Beide modellen waren echter verre van indrukwekkend qua specificaties, met name wat betreft de resolutie. Vandaag introduceert het bedrijf de Bliss 9 Pro+, een tablet met een iets hogere resolutie.

Spire richt zich met de Bliss tablets duidelijk op het budgetsegment van de markt. De eerder gelanceerde modellen beschikken dan ook over wat verouderde specs als een Cortex A8-processor, 512MB aan werkegeheugen en een resolutie van 800 bij 480 pixels. Het nieuwe model, de Bliss 9 Pro+, is een stuk interessanter voor de prijsbewuste consument.

De tablet is uitgerust met een 9-inch lcd display dat voorzien is van een 1.024 bij 600 pixels resolutie en een 5-punts capacitief touchscreen. Verder beschikt de tablet over een Allwinner A20 dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden.

Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 0.3 megapixel camera voor videogesprekken, en aan de achterzijde een 2.0 megapixel camera voor het maken van foto’s en video’s. De tablet is uitgerust met een microUSB-poort voor koppeling met een pc en draait op Android 4.2 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. De 4.000mAh batterij moet zorgen voor minimaal 5 uur aan speelplezier.

De Spire Bliss 9 Pro+ moet volgende maand in de Nederlandse winkels verschijnen voor een adviesprijs van 139,95 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan Bos
    26 september, 2013 om 14:58

    Godsamme, nog steeds achterhaalde hardware. Dit koopt toch niemand meer ? Zelfs kruidvat heeft betere tablets.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.