Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Tablet minder interessant voor het lezen van boeken

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2013, 12:58 CategorieOnderzoek

De tablet is een apparaat waarmee allerlei content geconsumeerd kan worden, waaronder ook digitale boeken. Toch kiezen steeds meer Nederlanders ervoor hun boeken in papieren vorm of op een e-reader te lezen.

Lezen op tablet minder populair

Uit onderzoek van GfK blijkt dat steeds minder Nederlanders digitale boeken op een tablet lezen. Vorig jaar lag dit percentage nog op 40 procent, inmiddels is het gedaald naar 23 procent. Waarom Nederlanders de tablet er steeds minder vaak bijpakken voor het lezen van een boek wordt niet duidelijk uit het onderzoek.

Wat wel opvalt is dat 88 procent van de digitale boeken die op tablets van Nederlanders staan niet betaald zijn. Deze boeken zijn gratis versies of illegaal gedownload. Gemiddeld komt dit neer op 1.6 legaal gekocht e-book dat te vinden is op tablets.

Verkopen tablets en e-readers

GfK geeft aan dat er momenteel 925.000 e-readers in Nederland in omloop zijn en dat er dit jaar 250.000 over de toonbank gaan. De tablet is duidelijk populairder met 4.1 miljoen exemplaren in omloop en 1.8 miljoen verkochte tablets in 2013. Toch ziet GfK dat de e-reader een product is dat een vaste groep gebruikers heeft, iets dat we ook kunnen concluderen uit het teruglopende percentage Nederlanders dat digitale boeken op een tablet leest.

Tablet of e-reader?

Wat is het beste; het lezen van een digitaal boek op een tablet of op een e-reader? Een tijdje terug hebben we deze vraag uitgebreid behandeld. Lees hierover meer in het artikel e-reader versus tablet.

E-reader apps

Heb je reeds een tablet maar ben je nog op zoek naar de beste app voor het lezen van boeken? Neem dan onze beste e-reader apps voor de iPad en beste e-reader apps voor Android door.

  • Delen:

Reacties

  1. frans de groot
    26 september, 2013 om 10:55

    Het klopt ik heb tablet maar ook e reader om dat beter leest op boeken tablet blijft minder. Kan je op tablet meer andere dingen doen er staan alleen magezines op om ff te kijken en dan er weer af gooien de meeste magezines zit vol met reclame zonde eigenlijk. De magezines kunnen veel goed koper zonder al die reclame troep.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.