Toshiba lanceert 8-inch Encore tablet met Windows 8.1

05 september 2013 1 Minuut 3 Reacties
Toshiba-Encore-tablet

Toshiba heeft vandaag tijdens IFA 2013 een nieuwe tablet gepresenteerd. Het model gaat onder de naam Encore, beschikt over een 8-inch display en wordt gratis met Office 2013 geleverd.

Toshiba bereidt zich voor op de komst van Windows 8.1 met de introductie van de 8-inch Encore. Dit model is volgens het bedrijf ideaal voor diegenen die mobiel willen zijn en entertainment willen consumeren, maar tegelijkertijd productief ook willen werken.

De Encore beschikt over een slank design dat volgens de fabrikant ontwikkeld is om perfect in de hand te liggen. In de portrait modus is de tablet dan ook met éénd te bedienen. Alle luidsprekers, microfoons en camera’s zitten op een plaats waar de tablet meestal niet wordt vastgepakt, zodat het apparaat comfortabel gebruikt kan worden.

De volledige versie van Microsoft Office Home & Student 2013 wordt gratis meegeleverd waardoor je programma’s als Excel en Word kunt gebruiken. Met 7GB gratis online SkyDrive-opslag kunnen bestanden in de cloud worden opgeslagen voor snelle toegang en synchronisatie met andere Windows-toestellen.

De Toshiba Encore draait op de recentste Intel Atom-architectuur die voor krachtige prestaties en een laag energieverbruik moet zorgen. Door de InstantGo-technologie komt de Encore meteen uit stand-by modus en daardoor direct te gebruiken. In de slaapstand blijft de tablet verbonden met het netwerk en synchroniseert zo automatisch.

De Encore beschikt over een 8-inch AutoBrite display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 2GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort, een microHDMI-poort, twee microfoons en Dolby Digital Plus speakers. Ook bevindt zich aan de voorzijde een 2 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel voor foto’s en video’s.

De Toshiba Encore moet in het vierde kwartaal van 2013 op de markt verschijnen voor een prijs vanaf 299 euro.

Reacties (3)