Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

12.2-inch Samsung tablet duikt op in benchmarks en Bluetooth database

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2013, 10:14 CategorieAndroid

Sinds afgelopen juni verschijnen er geruchten over een Samsung Galaxy tablet met een formaat van 12.2-inch. De tablet is echter nog steeds niet gepresenteerd, maar er zijn nieuwe aanwijzingen voor een lancering op korte termijn gevonden.

Android tablets hebben over het algemeen een formaat tussen de 7-inch en 10.1-inch, maar zo nu en dan brengt een fabrikant een tablet met een groter formaat uit. Ook Samsung zou aan een grotere Android tablet werken, welke SM-P90X als modelnummer zou hebben. Dit modelnummer dook eerder al op in de code van Samsung’s eigen website.

Deze week is er meer informatie over een tablet met de naam SM-P905V opgedoken. Zo verscheen dit model in de database van Bluetooth SIG, de organisatie die certificaten voor Bluetooth-communicatie uitdeelt. Hieruit kunnen we halen dat de tablet over Bluetooth 4.0 beschikt en mogelijk bestemd is voor het Verizon netwerk in de VS.

Daarnaast is dit model opgedoken in benchmarkresultaten van Antutu. Hieruit kunnen we opmaken dat de tablet beschikt over een 12.2-inch display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor met Adreno 330 graphics, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem. Het lijkt dus te gaan om een grotere versie van de onlangs gelanceerde Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition).

Samsung heeft zelf nog niks losgelaten over een tablet met een formaat van 12.2-inch. Mogelijk introduceert het Koreaanse bedrijf deze versie tijdens CES 2014, de grote elektronicabeurs die in januari van volgend jaar plaatsvindt.

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  30 oktober, 2013 om 11:24

  BESTE MARTIJN….ik citeer :

  Mogelijk introduceert het Koreaanse bedrijf deze versie tijdens CES 2013, de grote elektronicabeurs die in januari van volgend jaar plaatsvindt.

  –> je bedoelt dan CES2014 natuurlijk (als je over Januari volgend jaar praat, want we zitten dit jaar al in 2013 toch ??)

  • Martijn Chel
   30 oktober, 2013 om 11:29

   Jep :) Thanks.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.